RECEPT: Brokolicový krém chutně
Brokolicový krém Foto: Unsplash.com
Brokolice nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Brokolicová polévka či brokolicový krém, to už je ovšem něco jiného. Tomuto jídlu často přijdou na chuť i ti, kteří by jinak samotnou brokolici za žádných okolností nepozřeli.
Receptů na brokolicový krém či je celá řada. Tento postup je vyzkoušený a zaručuje lahodnou chuť, kterou si budete chtít stále znova připomínat.
Suroviny na brokolicový krém
- 2 brokolice
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 750 ml zeleninového vývaru
- špetka muškátového květu
- mletý pepř
- sůl
Postup
Z celé omyté brokolice nejprve odkrojte růžičky. Ty následně orestujte na másle společně s najemno nákrejnou cibulí a česnekem. Pak zalijte vývarem a nechte pár minutek vařit. Čím déle se bude brokolice vařit, tím více bude ztrácet svou zelenou barvu.
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte muškátovým květem, čerstvě mletým pepřem a solí a podávejte. Zjemnit chuť můžete smetanou nebo strouhaným parmezánem. K brokolicovému krému se skvěle hodí chlebové krutony.
Bizarní trend v pojmenovávání dětí děsí odborníky. Rodiče nemyslí na trpké následky
Češi přestávají slavit Vánoce? Lpění na tradicích přivádí mnohé ke zhroucení. Někteří mají odvahu říct dost. A uvádí důvody