Dvě útěkářky vzaly roha z diagnostického ústavu. Pátrá po nich policie

Pražské krimiPražskýDEN.cz7. února 20181 minuta čtení

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají po dvojici dívek, které utekly při společné procházce z diagnostického ústavu.

Čtrnáctileté slečny se nevrátily ze společné vycházky. Jedná se o notorické útěkářky, které jsou do diagnostického ústavu v Praze 4 umístěné rozhodnutím soudu.

První hledaná je střední postavy a měří asi 165 cm. Má oválný obličej, hnědé oči a dlouhé hnědé vlasy. Naposledy byla oblečená do černé bundy „bomber“ s růžovým nápisem a na nohou měla tyrkysové rifle. Na hřbetu levé ruky a nad levým kolenem má dívka několikacentimetrové jizvy.

[related-post id=“5335″]

Druhá dívka je hubené, 162 cm vysoké postavy. Má oválný obličej, hnědé oči a dlouhé černé vlasy s pravou vyholenou stranou. Naposledy byla oblečená do béžové bundy s kapucí a hnědo oranžových legín.

Pokud jste některou z dívek viděli, nebo víte, kde by se mohly nacházet, kontaktujte linku 158.

Nepřehlédněte

Vloupali se do bytu a ukradli věci za padesát tisíc. Teď po nich pátrají policisté • Pražští kriminalisté od poloviny listopadu pracují na objasnění případu vloupání do bytu v Bartolomějské ulici na Praze 1. Majitelku bytu, která si odjela odpočinout na dovolenou, čekalo po návratu domů velké překvapení.

Muž vysosal z cizího účtu 15 tisíc korun. Stačila jednoduchá finta • Pražští policisté pátrají po muži, který při výběru z bankomatu použil cizí debetní kartu. Z účtu oběti ukradl 15 tisíc korun. Bezpečnostní kamery ho zachytily na Karlově náměstí přímo při činu.

Okradl stařenku o celoživotní úspory. Policie prosí veřejnost o pomoc • Pražští kriminalisté pátrají po muži, který ve čtvrtek 30. ledna napadl v ulici Stroupežnického v Praze 5 mladíka a odcizil mu jeho mobilní telefon.

Ve Vltavě objevili nevybuchlý granát. Nábřeží bylo uzavřeno • Pražští policisté dnes uzavřeli na více než hodinu část Podolského nábřeží. Ve Vltavě nedaleko Vyšehradského tunelu totiž hledač kovů objevil nevybuchlý dělostřelecký granát. „Krátce po 9. hodině přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o nálezu podezřelého předmětu ve Vltavě v oblasti Podolského nábřeží. S ohledem na okolnosti na místo vyrazili policisté pořádkové i dopravní služby, policejní pyrotechnik a rovněž dispečeři dopravního podniku,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová Policejní pyrotechnici na místě zjistili, že dělostřelecký granát je stále aktivní. Materiál byl proto následně odvezen k bezpečné likvidaci. Doprava v nejbližším okolí byla obnovena krátce po půl jedenácté dopoledne. Dnes byl v Praze u Podolského nábřeží hledačem kovů vytažen z řeky dělostřelecký granát. Policejní pyrotechnici místo uzavřeli a zjistili, že se jedná o granát aktivní. Momentálně je munice převezena k bezpečné likvidaci. pic.twitter.com/tiJazgMvFO

Odešel na cigaretu a už se nevrátil. Záhadné zmizení si nikdo neumí vysvětlit • Pražští policisté od včerejška pátrají po cizinci, který okolo půl čtvrté ráno odešel z hotelu v Praze 8 na cigaretu a už se nevrátil. „Jedná se o turistu z Rumunska, který je v Praze se svojí sestrou na poznávacím zájezdu. V tuto chvíli nemůžeme vyloučit ani to, že se mohl stát obětí trestného činu,“ informuje mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Hledaný muž je 160 cm vysoký, má střední postavu, bílou pleť, hnědé oči a krátké šedé vlasy. Naposledy byl oblečený do modrých tříčtvrtečních kraťasů a khaki bundy. Na nohou měl šedé tenisky a přes rameno tašku modré barvy. Jestliže jste muže viděli, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

Legendární šéf pražské mordparty končí po třiceti letech. Kdo nastoupí místo něj? • Plukovník Ing. Josef Mareš. Ve vedení pražského prvního oddělení kriminální policie, takzvané „mordparty“, byl s přestávkami od roku 2001. Žák Jiřího Markoviče, zakladatele speciálního oddělení, zaměřujícího se na vyšetřování vražd, odchází po třiceti letech u pražské policie do civilu. Proslavilo ho vyšetřování orlických vražd, vedení týmu objasňujícího zmizení malé Aničky i usvědčení pětinásobného vraha Ivana Roubala. Podle Markoviče bude Josef Mareš policii citelně chybět.

Neznámý muž navazoval kontakt s holčičkou na hřišti. Ta si ho natočila na telefon • Pražští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který se pokoušel nejméně v jednom případě o navázání blízkého kontaktu s nezletilou dívkou. K události došlo v sobotu 13. října 2018 kolem 10. hodiny dopoledne v prostoru dětského hřiště mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových v Praze 9 Kyjích.

Den IZS: Prožijte zábavné odpoledne s hasiči, policisty, záchranáři a dalšími hrdiny! • Již 4. ročník Dne integrovaného záchranného systému proběhne v neděli 23. září 2018 od 13 do 19 hodin na Výstavišti Praha v Holešovicích.

Při požáru v pražském hotelu zemřeli čtyři lidé, hasiči zachránili 34 osob • Sobotní požár v pražském hotelu Eurostars David má už čtyři oběti. Dva mladí cizinci zemřeli na místě, další dvě ženy podlehly těžkým zraněním ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

VIDEO: Zdrogovaný muž škrtil svoji matku. Zemřela by, nebýt pohotovosti souseda • Mladý muž pod vlivem drog brutálně napadl svoji matku. Strážníci ho museli zpacifikovat. Agresor byl převezen na psychiatrii a případem se budou dálezabývat policisté.

Zloději v restauraci ukradli z bundy přes 10 tisíc korun. Policie prosí veřejnost o pomoc • Pražští kriminalisté od poloviny prosince minulého roku pátrají po dvou mužích, kteří v restauraci ve Veselské ulici v Letňanech odcizili z bundy peněženku s hotovostí.

Zbabělý mladík brutálně zmlátil starého muže. Poznáváte ho? • Poslední červnový den procházela deset minut po půlnoci ulicí Botičská parta čtyř mladých lidí, dvě dívky a dva chlapci. Ti se oddávali poměrně svérázné kratochvíli, kdy převraceli a poškozovali tamní dopravní značení. To jim bylo ale zřejmě málo a tak si „dovolili“ i na zaparkovanou sanitku, které kopanci poškodili nárazník. Od tohoto řádění je chtěl napomenutím odradit osmapadesátiletý muž, který se ale se zlou potázal. Jeden z mladíků k němu totiž přiběhl a bez jakýchkoli skrupulí ho nakopl do břicha a přidal ještě ránu pěstí do obličeje. To dokazují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je násilník zachycen. Na těch je vidět, jak si ruku, kterou muže udeřil a která ho zjevně bolí, prohlíží a mne si ji druhou rukou. Mladíka od jeho dalšího ataku odradil svědek, který vše viděl a přiběhl postaršímu muži na pomoc. Před tím začal agresor utíkat, kdy zaběhl do nedaleké večerky, kde se ve vteřině změnil z útočníka na oběť. Prodavačce totiž začal tvrdit, že je on sám pronásledovaný a prosil ji o pomoc. Prodavačka mu tuto jeho báchorku uvěřila a před pronásledovatel uzamkla vchod do obchodu. Jakmile potenciální nebezpečí pro mladíka pominulo, z obchodu bez poděkování odešel neznámo kam. Událost momentálně prošetřují policisté místního oddělení Nové Město pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Ti tímto zároveň prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158. Hledanému mladíkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

VIDEO: Na prvního máje znásilnil mladou dívku. Policisté prosí o pomoc • Kriminalisté prvního oddělení druhého policejního obvodu vyšetřují znásilnění čtyřiadvacetileté dívky, ke kterému došlo v úterý 1. května časně ráno na pražských Vinohradech. Policistům se už podařilo zjistit několik podstatných informací a důkazů. Díky kamerovým záběrům přesně vědí, odkud a kam násilník dívku pronásledoval. Poškozené byl v patách už od ulice Ječná a z očí ji nespustil ani ve chvíli, kdy zašla do provozovny rychlého občerstvení na rohu Jugoslávské ulice a Tylova náměstí. S ohledem na poškozenou nechtějí policisté prozradit, kde přesně k samotnému znásilnění došlo. I přes všechna dosavadní zjištění se zatím nepodařilo pachatele trestného činu vypátrat a zadržet, a proto se vyšetřovatelé obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud máte o muži v modré bundě a modrých kraťasech jakékoliv informace, předejte je prostřednictvím linky tísňového volání 158. [gallery size="full" columns="1" ids="10215"]

V OC Smíchov je bomba, vyhrožoval muž. Poslechněte si záznam telefonátu • Pouhý den stačil pražským kriminalistům k dopadení muže, který dvakrát vyhrožoval, že je v nákupním centru na Smíchově uložená bomba. Nyní mu hrozí, že příštích 12 let stráví za mřížemi. „V pondělí a v úterý spustil nyní již stíhaný pětadvacetiletý muž policejní manévry v nákupním centru na Smíchově. Telefonicky totiž oznámil, že je v nákupním centru uložena výbušnina a požadoval značnou sumu peněz. Policisté proto museli celou budovu evakuovat, prohlédnout a na několik hodin ji uzavřít. Musela být omezena městská hromadná doprava a uzavřeno bylo nejbližší okolí budovy. To vše samozřejmě zkomplikovalo život velkému množství lidí a způsobilo velké finanční ztráty,“ informuje policejní mluvčí Jan Daněk. Provedená prohlídka budovy byla negativní a žádná bomba se v ní nenašla. Policisté následně okamžitě rozjeli vyšetřování a velmi brzy se dostali na stopu podezřelého muže, kterého v úterý odpoledne zadrželi na Smíchově. Měl splín Muž se u výslechu k výhružkám přiznal. Jako motiv uvedl že, měl splín a nic lepšího ho nenapadlo. Na závěr výslechu svého jednání litoval a omlouval se. Ani tato lítost ale nic nemění na faktu, že mu nyní za jeho neuvážený telefonát hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Případ je vyšetřovaný pro trestný čin vydírání. Zároveň probíhá vyčíslení škody, která dosáhne několika milionů korun.

Pejskař brutálně zmlátil cyklistu v Letňanech. Rozzuřila ho banální maličkost • Policisté z Letňan se od konce dubna zabývají případem napadení cyklisty, které se odehrálo v lesoparku u Toužimské ulice v Praze 9. Celý incident odstartovala banální záležitost, když cyklistovi vběhl pod kolo volně pobíhající labrador. Muž na kole se snažil střetnutí vyhnout, ale i přes usilovné brždění se předním kolem psa dotknul. To rozzuřilo jiného muže, pravděpodobně majitele psa, který na cyklistu zaútočil. Poškozeného začal bít pěstmi do hlavy a kopat kolenem do horní poloviny těla, až skončil na zemi. Útočník pak odešel pryč i se psem. Celému incidentu přihlížel desetiletý syn poškozeného, který si pak všiml, že agresor nastoupil do tmavého vozidla a odjel. Poškozený pětatřicetiletý muž skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče se zlomeninou levé spodní očnice a je dodnes v pracovní neschopnosti. Při prošetřování případu policisté prověřili celé okolí, ptali se pejskařů v Letňanech, prohlédli kamerové záznamy, ale nic z toho zatím nevedlo k dopadení útočníka. [related-post id="10699"] Útočníkovi je přibližně 30 až 35 let, měří 190 cm, má štíhlou a svalnatou postavu, krátké hnědé až zrzavé vlasy a plnovous stejné barvy. Oblečený byl do šedého trika, kraťasů a na nohou měl světlé sportovní boty. Pes, kterého muž venčil, byl černý krátkosrstý labrador. Případ je prošetřovaný pro trestný čin ublížení na zdraví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Jestliže muže zachyceného na identikitu poznáváte, ozvěte se policistům na linku 158.

Agresivní pejskař zmlátil cyklistu.

Neznámý žhář zapaluje auta na pražském sídlišti • V neděli krátce před půlnocí přijali pražští policisté oznámení o požáru několika zaparkovaných osobních automobilů v ulici Nad Opatovem. Na této adrese to přitom nebylo poprvé. Na místo požáru ihned po oznámení vyjeli policisté a hasiči. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu během několika málo minut. „Okolnosti na místě zjištěné nasvědčují tomu, že za požárem stojí žhář. Policisté také musí pracovat s faktem, že na této adrese zapálil neznámý pachatel úmyslně vozidla již potřetí. Na policistech proto je, aby zjistili, zda má všechny tyto požáry na svědomí jeden a ten samý člověk, nebo zda se jednotlivých skutků dopustily různé osoby,“ sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až jeden rok odnětí svobody. Škoda způsobená včerejším požárem byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Požár automobilu (ilustrační foto).

Zloděje motorky přistihl policista v civilu. Při zatýkání pomohla jeho fena • K poměrně kurióznímu případu došlo minulý týden v pátek na Praze 4. Dva mladí muži se pokoušeli ukrást luxusní motorku. K jejich smůle si jich ale všiml policista v civilu, který právě venčil svého psa.

Muž jezdil hodiny metrem a bimbal přirozením před dívkami. Bylo to spíš směšné, tvrdí svědkyně • Pražští policisté pátrají po nemravném cestujícím, který se v metru obnažoval před ženami a dával jim na odiv své pohlavní orgány. Incident se odehrál letos 2. ledna ve stanici Muzeum na lince A. Vyšetřovatelé ale případ zveřejnili až nyní, jelikož se jim zatím nepodařilo hanbáře dopadnout.

Pistáciový fantom řádí v Praze. Škoda jde do tisíců korun • Zřejmě nezkrotná vášeň pro pistáciové oříšky svedla na scestí neznámého muže. V pražských prodejnách krade pistácie po kilogramech a policisté jsou bezradní. Škoda již dosahuje téměř 12 tisíc korun.

Prahou prošel pochod za legalizaci marihuany. Policisté zadrželi čtyři lidi • Několik tisíc lidí se v sobotu zúčastnilo pražského pochodu za legalizaci marihuany pro osobní potřebu. Průvod s názvem Million Marihuana March 2018 vyrazil krátce po poledni z Karlova náměstí. Cílem byl ostrov Štvanice, kde akce pokračovala hudebním programem, přednáškami a politickou diskusí. „V souvislosti s oznámeným shromážděním a následným pochodem za legalizaci marihuany realizovala v sobotu 5. května 2018 pražská policie standardní bezpečnostní opatření. Podílelo se na něm několik desítek policistů pořádkové, dopravní i kriminální služby. Prioritou policie bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy, veřejného pořádku a potírání případné kriminality,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. Příspěvek sdílený Magazín Legalizace (@magazin_legalizace), Kvě 9, 2017 v 2:31 PDT