Dvě útěkářky vzaly roha z diagnostického ústavu. Pátrá po nich policie

Pražské krimiPražskýDEN.cz7. února 20181 minuta čtení

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají po dvojici dívek, které utekly při společné procházce z diagnostického ústavu.

Čtrnáctileté slečny se nevrátily ze společné vycházky. Jedná se o notorické útěkářky, které jsou do diagnostického ústavu v Praze 4 umístěné rozhodnutím soudu.

První hledaná je střední postavy a měří asi 165 cm. Má oválný obličej, hnědé oči a dlouhé hnědé vlasy. Naposledy byla oblečená do černé bundy „bomber“ s růžovým nápisem a na nohou měla tyrkysové rifle. Na hřbetu levé ruky a nad levým kolenem má dívka několikacentimetrové jizvy.

[related-post id=“5335″]

Druhá dívka je hubené, 162 cm vysoké postavy. Má oválný obličej, hnědé oči a dlouhé černé vlasy s pravou vyholenou stranou. Naposledy byla oblečená do béžové bundy s kapucí a hnědo oranžových legín.

Pokud jste některou z dívek viděli, nebo víte, kde by se mohly nacházet, kontaktujte linku 158.

Nepřehlédněte

Muž vysosal z cizího účtu 15 tisíc korun. Stačila jednoduchá finta • Pražští policisté pátrají po muži, který při výběru z bankomatu použil cizí debetní kartu. Z účtu oběti ukradl 15 tisíc korun. Bezpečnostní kamery ho zachytily na Karlově náměstí přímo při činu.

Muž jezdil hodiny metrem a bimbal přirozením před dívkami. Bylo to spíš směšné, tvrdí svědkyně • Pražští policisté pátrají po nemravném cestujícím, který se v metru obnažoval před ženami a dával jim na odiv své pohlavní orgány. Incident se odehrál letos 2. ledna ve stanici Muzeum na lince A. Vyšetřovatelé ale případ zveřejnili až nyní, jelikož se jim zatím nepodařilo hanbáře dopadnout.

Tragická nehoda ve Spálené. Cizinec na Nový rok usmrtil chodkyni • Jen pár hodin po začátku roku 2018 museli pražští policisté vyšetřovat tragickou dopravní nehodu ve Spalené ulici. Způsobil ji cizinec pod vlivem alkoholu.

Hledáte pronájem v Praze? Dejte si pozor na podvodné inzeráty! • Pražská policie varuje před podvodnými inzeráty, které nabízejí pronájem bytu za výhodných finančních podmínek. Příběh„pronajímatele“ bývá ve valné většině případů podobný. Vysokoškolsky vzdělaný cizinec žijící v zahraničí, pracující v lukrativním oboru, pořídil pro svého potomka byt v Praze. Ten ho však po určité době z nějakého důvodu přestal užívat (např. dlouhodobá studijní cesta, sňatek v zahraničí či podobně). Cizinec však byt prodat nechce – pro případ, že by se potomek náhodou vrátil. Umístil proto inzerát o jeho pronájmu na internetový server za velmi výhodných podmínek. Nepotřebuje prý vydělat, stačí mu „jen pokrýt náklady“. Na jeden takový inzerát se bohužel v loňském roce nachytala žena z Prahy. Coby zájemkyně o pronájem bytu se přes inzertní stránky zaregistrovala u společnosti, která byt na svých stránkách inzerovala. Následně od společnosti obdržela informaci prostřednictvím mailu, v kterém byly instrukce napsány lámanou češtinou. Na zahraniční účet odeslala „vratnou“ zálohu s tím, že poté proběhne prohlídka bytu. K prohlídce však již nedošlo a žena o své peníze přišla. Podvedená žena proto celou věc ohlásila. [related-post id="7751"] Policista, který je s tímto případem seznámen, objevil v dubnu tohoto roku na inzertních serverech inzerát, kde je stejný byt opět nabízen. Policisté proto varují, aby si zájemci o pronájem v Praze dávali na podobné „lákavé“ nabídky velký pozor.

Podvodný inzerát.

Průsak vody zastavil provoz metra na lince A. Případ řeší policisté • Mezi stanicemi Náměstí Míru a Petřiny v neděli dopoledne několik hodin nejezdilo metro. Provoz byl přerušen kvůli průsaku vody do stanice Bořislavka.

Okolnosti průsaku vody vyšetřovali přímo na místě kriminalisté.

Z pražské nemocnice utekl vězeň. Pátrají po něm policisté • Policisté intenzivně pátrají po vězni, který v sobotu dopoledne uprchl z vinohradské nemocnice. Jednadvacetiletý muž měl přerušený trest a byl hospitalizován po operaci levého předloktí. Tím, že utekl, porušil podmínku stanovenou k přerušení trestu. Hledaný měří 165 cm, má štíhlou postavu, hnědé oči, krátce střižené vlasy a snědou pleť. Naposledy na sobě měl oblečené modré kraťasy a bílou košili. Na předloktí pravé ruky má tetování v podobě nápisu „Snou“ a tetování na ruce levého předloktí v podobě křížku s tečkou. Levou ruku má po operaci. Mladík má citový vztah k Teplicím a Chomutovu, protože tam bydlí. Není tedy vyloučeno, že se bude zdržovat tam. Pokud jste hledaného viděli, nebo víte, kde by se mohl nacházet, volejte linku 158. AKTUALIZACE: Hledaný muž byl 13. srpna vypátrán a zadržen v Duchcově.

VIDEO: Zloděj ukradl na Floře celou pokladnu i s penězi. Poznáváte ho? • Policisté z místního oddělení Žižkov pátrají po muži, který z kavárny v nákupním centru Flora na Vinohradské ulici v Praze 3 odcizil pokladnu i s penězi. Krádež se odehrála ve čtvrtek 1. března chvilku před třiadvacátou hodinou. Podezřelého muže během činu zachytily bezpečnostní kamery. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Za trestný čin krádeže v mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celková škoda, která poškozené firmě vznikla, byla vyčíslena na 13 tisíc korun.

Vražda prodavačky v OC Letňany. Policie zveřejnila fotku podezřelého • Pražští kriminalisté vyšetřují od včerejšího večera vraždu prodavačky v obchodním centru v Letňanech v Praze 9. Mrtvola ženy byla nalezena ve večerních hodinách v zázemí jednoho z obchodů s oblečením. Podle dosavadních zjištění zatím neznámý pachatel přišel do obchodu, tam se převlékl do nových šatů a zavraždil dvaačtyřicetiletou ženu. Následně z obchodu odešel a ještě před tím si z pokladny odnesl nezjištěný obnos peněz. Podezřelého muže, který byl ve věku okolo třiceti let a měl hubenou postavu, zachytily bezpečnostní kamery. K identifikaci podezřelého by mohlo pomoci i oblečení a hodinky, které muž v obchodě zanechal. Jednalo se o plísňové džíny značky Croop Denim, červenou flanelovou košili značky Mustang, černé tenisky značky DC, hodinky Daniel Klein a kšiltovou čepici tmavé barvy značka Mark and Spancer. Podezřelý na místě také zanechal atypický zapalovač červené barvy s nápisem „Sex instructor – first lesson free!“ [gallery size="full" columns="1" ids="9266"] Z obchodu pak muž odešel v novém pánském tmavém obleku značky Otto Berg ve velikosti 50. Stejné značky byly i polobotky, ve kterých z obchodu odešel. [gallery columns="1" size="full" ids="9269"] AKTUALIZACE (12:53): Podezřelého šestadvacetiletého muže kriminalisté vypátrali. Nyní je umístěn v psychiatrické léčebně. Muže se podařilo dopadnout na základě oznámení od rychlé záchranné služby, která policii informovala, že v dopoledních hodinách převážela podezřelého muže z Karlína do psychiatrické léčebny. K jeho dopadení přispěli i lidé, kteří po zveřejnění začali volat na linku 158 informace o pohybu podezřelého z místa činu.

Věci, které po sobě vrah zanechal na místě činu.

OBRAZEM: Bouračka v centru Prahy. Policistům z hořícího auta pomáhali kolemjdoucí • V sobotu krátce po půl osmé ráno vyjížděly všechny složky Integrovaného záchranného systému do Ječné ulice v Praze 2, kde došlo ke střetu dvou osobních motorových vozidel, z nichž jedno bylo policejní. To v důsledku střetu skončilo na přilehlém chodníku a začalo hořet. Policistům z hořícího vozu pomohli kolemjdoucí, řidičku z druhého vozu museli vyprostit přivolaní hasiči. Ti rovněž zajistili místo události proti požáru a předali ho dopravním policistům. Všichni účastníci nehody skončili v péči záchranářů. Prvotní informace ukazují, že policisté jeli se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením na tísňové volání. Okolnosti celé dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem dalšího vyšetřování. [gallery size="full" columns="1" ids="9779,9778,9780"]

Policisté hledají chuligány z Letné, kvůli kterým musel být přerušen zápas • Pražská policie se v souvislosti s utkáním proti celku FK Spartak Subotica dne 2. srpna 2018 intenzivně zabývá chováním některých fanoušků letenského klubu. Ti v závěru 2. poločasu vnikli z prostoru domácího sektoru přímo na hrací plochu a zapříčinili tak, že došlo k přerušení zápasu. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a shlédli celou řadu kamerových záznamů, které policie získala vlastním přičiněním nebo v úzké spolupráci s AC Sparta Praha. Jejich vyhodnocením se podařilo některé z podezřelých osob ztotožnit. Ve zbývajících případech se nyní vyšetřovatelé obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci s identifikací,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Jakoukoli informaci, která by vedla k určení identity výtržníků zachycených na záběrech, přijme pražská policie prostřednictvím tísňové linky 158.

Zdrogovaná těhotná žena házela z balkonu dlažební kostky • Policisté z cizinecké policie vyjížděli ve čtvrtek před polednem do Bartoškovy ulice na Praze 4. Lidé tam nahlásili ženu, která měla z balkonu údajně házet dlažební kostky.

Vteřiny před smrtí. Starší muž se utopil ve Vltavě. Nikdo netuší, proč se to stalo • Záhadný případ utonutí devětasedmdesátiletého muže ve Vltavě se snaží objasnit kriminalisté prvního policejního obvodu. Bezvládné tělo staršího muže bylo v řece nalezeno v pátek 16. března. Kriminalisté pátrají po svědcích, spolucestujících zemřelého, kteří se pohybovali kolem půlnoci ze čtvrtka na pátek na zastávce Pobřežní cesta v Praze 4. Pomoci by mohli lidé, kteří s tímto mužem cestovali ve stejnou dobu tramvají č. 17 do Modřan, či v linkovém autobusu č. 190 směrem z Modřan. Kriminalisty především zajímá, jestli muž cestoval sám, nebo ve společnosti dalších osob, jestli s někým v průběhu cesty komunikoval a na jaké zastávce vystoupil. Svědectví by pomohlo zmapovat a zadokumentovat jeho okamžiky těsně před utonutím. [related-post id="5344"] Pokud jste si muže, který je zachycen na záběrech z bezpečnostních kamer, na zastávce nebo v prostředcích MHD všimli, kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158.

Ve Vltavě objevili nevybuchlý granát. Nábřeží bylo uzavřeno • Pražští policisté dnes uzavřeli na více než hodinu část Podolského nábřeží. Ve Vltavě nedaleko Vyšehradského tunelu totiž hledač kovů objevil nevybuchlý dělostřelecký granát. „Krátce po 9. hodině přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o nálezu podezřelého předmětu ve Vltavě v oblasti Podolského nábřeží. S ohledem na okolnosti na místo vyrazili policisté pořádkové i dopravní služby, policejní pyrotechnik a rovněž dispečeři dopravního podniku,“ sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová Policejní pyrotechnici na místě zjistili, že dělostřelecký granát je stále aktivní. Materiál byl proto následně odvezen k bezpečné likvidaci. Doprava v nejbližším okolí byla obnovena krátce po půl jedenácté dopoledne. Dnes byl v Praze u Podolského nábřeží hledačem kovů vytažen z řeky dělostřelecký granát. Policejní pyrotechnici místo uzavřeli a zjistili, že se jedná o granát aktivní. Momentálně je munice převezena k bezpečné likvidaci. pic.twitter.com/tiJazgMvFO

Vloupání do aut rapidně přibylo. Řidiči si za to ale často mohou sami • Pražským kriminalistům se podařilo za poslední měsíc poslat do vazby celkem jedenáct pachatelů, kteří se vloupávali do zaparkovaných vozidel v centru Prahy. V posledních měsících podobných případů enormě přibylo.

Pistáciový fantom řádí v Praze. Škoda jde do tisíců korun • Zřejmě nezkrotná vášeň pro pistáciové oříšky svedla na scestí neznámého muže. V pražských prodejnách krade pistácie po kilogramech a policisté jsou bezradní. Škoda již dosahuje téměř 12 tisíc korun.

Pokus o znásilnění v metru. Policie hledá mladého útočníka, zachránkyni i svědky • Pražští kriminalisté pátrají po mladém muži, který se pokusil znásilnit ženu v pražském metru. Ze sevření útočníka ji vysvobodila náhodná spolucestující. I tu ale policisté hledají, aby pomohla objasnit celý incident.

Drzost! Žena prosila strážníky, aby jí otevřeli kradené auto • Neobvyklý případ řešili v pondělí krátce po poledni strážníci z Prahy 14. Na parkovišti nákupního centra v Chlumecké ulici je požádala o pomoc žena s tím, že si zabouchla ve vozidle osobní věci. Nakonec se ukázalo, že vozidlo je kradené.

Přepadení na Florenci. Muže praštili skateboardem přes hlavu a okradli ho • Pražští kriminalisté pracují na objasnění případu loupeže, která se odehrála v neděli 28. července okolo půlnoci na Florenci v Praze 8. Mladíci se skateboardem napadli bezbranného muže a okradli ho o cenné věci.

Okradl stařenku o celoživotní úspory. Policie prosí veřejnost o pomoc • Pražští kriminalisté pátrají po muži, který ve čtvrtek 30. ledna napadl v ulici Stroupežnického v Praze 5 mladíka a odcizil mu jeho mobilní telefon.

VIDEO: Nejdřív žebraly o jídlo, pak ukradly peněženku. Dejte si na ně pozor! • V Holešovicích řádily zkušené „chmatačky“. Peněženku dokázaly v restauraci odcizit doslova ve vteřině. Navíc jsou podezřelé z několika dalších obdobných skutků. Pomůžete s pátráním?