Muž ukradl servírce peněženku. Policisté prosí o pomoc s pátráním

Pražské krimiPražskýDEN.cz14. srpna 20201 minuta čtení

Foto: Policie ČR

Od začátku srpna pátrají policisté z Letňan po neznámém muži, který v restauraci na Praze 9 odcizil peněženku s hotovostí.

Policisté z Letňan pátrají od začátku srpna po neznámém muži, který obsluze restaurace na Praze 9 odcizil peněženku.

„Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž vidět při krádeži peněženky. Osmadvacetileté poškozené krádeží vznikla škoda přesahující částku osm tisíc korun,“ popisuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

https://youtu.be/Fw8_eg2sZZU

Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158.

Případ je prověřován pro podezření z trestného činu krádež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Nepřehlédněte

Pejskař brutálně zmlátil cyklistu v Letňanech. Rozzuřila ho banální maličkost • Policisté z Letňan se od konce dubna zabývají případem napadení cyklisty, které se odehrálo v lesoparku u Toužimské ulice v Praze 9. Celý incident odstartovala banální záležitost, když cyklistovi vběhl pod kolo volně pobíhající labrador. Muž na kole se snažil střetnutí vyhnout, ale i přes usilovné brždění se předním kolem psa dotknul. To rozzuřilo jiného muže, pravděpodobně majitele psa, který na cyklistu zaútočil. Poškozeného začal bít pěstmi do hlavy a kopat kolenem do horní poloviny těla, až skončil na zemi. Útočník pak odešel pryč i se psem. Celému incidentu přihlížel desetiletý syn poškozeného, který si pak všiml, že agresor nastoupil do tmavého vozidla a odjel. Poškozený pětatřicetiletý muž skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče se zlomeninou levé spodní očnice a je dodnes v pracovní neschopnosti. Při prošetřování případu policisté prověřili celé okolí, ptali se pejskařů v Letňanech, prohlédli kamerové záznamy, ale nic z toho zatím nevedlo k dopadení útočníka. [related-post id="10699"] Útočníkovi je přibližně 30 až 35 let, měří 190 cm, má štíhlou a svalnatou postavu, krátké hnědé až zrzavé vlasy a plnovous stejné barvy. Oblečený byl do šedého trika, kraťasů a na nohou měl světlé sportovní boty. Pes, kterého muž venčil, byl černý krátkosrstý labrador. Případ je prošetřovaný pro trestný čin ublížení na zdraví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Jestliže muže zachyceného na identikitu poznáváte, ozvěte se policistům na linku 158.

Agresivní pejskař zmlátil cyklistu.

Na pražském Proseku někdo zapálil spícího bezdomovce • Pražští kriminalisté se zabývají případem brutálního pokusu o vraždu. Bezdomovce spícího v křoví na pražském Proseku někdo během noci úmyslně zapálil.

Vloupali se do bytu a ukradli věci za padesát tisíc. Teď po nich pátrají policisté • Pražští kriminalisté od poloviny listopadu pracují na objasnění případu vloupání do bytu v Bartolomějské ulici na Praze 1. Majitelku bytu, která si odjela odpočinout na dovolenou, čekalo po návratu domů velké překvapení.

Rodina věznila dívku v prasečím chlévě. Strávila tam patnáct let • Celý svět byl před lety v šoku z příběhu Rakušanky Nataschy Kampusch, kterou 8 let věznil ve sklepě její únosce Wolfgang Priklopil. I v minulosti přitom v Evropě docházelo k podobným ohavným případům. O jednom takovém napsaly v Praze vydávané Národní listy v září roku 1901.

Noční akce v divadle Broadway. Zloděje policisté honili na střeše • Scéna jak vystřižená z akčního filmu se odehrála krátce před půlnocí v prostorách divadla Broadway a v přilehlém objektu. „Na tísňovou linku 158 se obrátila ochranka divadla s tím, že objevila vykopnuté dveře, kdy pachatel vloupání je s největší pravděpodobností ještě uvnitř objektu. Na místo zamířilo hned několik policejních hlídek. První z nich dorazila během pouhých 4 minut,“ uvedla policejní mluví Andrea Zoulová Policisté okamžitě celou budovu obklíčili a začali ji prohledávat. Vytrvale šli po stopě pachatele, která vedla až na střechu domu. „Bylo zřejmé, že zloděj pokračoval po střeše do vnitrobloku objektu a vnikl do další budovy. Policisté z Oddělení hlídkové služby Praha IV naštěstí disponovali potřebnou slaňovací technikou, proto mohli v pronásledování bezpečně pokračovat. Spolu s ostatními kolegy celý objekt prohlédli a v jedné z místností nalezli ukrytého podezřelého muže. Toho za použití donucovacích prostředků zadrželi a převezli na nejbližší policejní služebnu, kde se k vloupání spontánně doznal,“ popisuje mluvčí Zoulová. Dalším šetřením a ohledáním napadených objektů kriminalisté zjistili, že 32letý muž „navštívil“ technickou místnost divadla a dále ordinaci soukromé kliniky, odkud se pokusil odcizit různé nářadí a elektroniku. Vyšetřovatelé na základě zjištěných skutečností zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Lupič strávil noc v policejní cele.

Praha 2 zaznamenala během pandemie snížení kriminality • Kriminalita v Praze 2 je v době nouzového stavu o 27 procent nižší než ve srovnatelném období loňského roku. Vyplývá to z údajů Policie ČR. Je to důsledek vyhlášeného nouzového stavu a s ním souvisejících omezujících opatření vlády, ale i zvýšení sankcí u vybraných trestných činů.

Vloupání do aut rapidně přibylo. Řidiči si za to ale často mohou sami • Pražským kriminalistům se podařilo za poslední měsíc poslat do vazby celkem jedenáct pachatelů, kteří se vloupávali do zaparkovaných vozidel v centru Prahy. V posledních měsících podobných případů enormě přibylo.

Rok 1903: Maso z kradených psů a koček servírovaly restaurace v Budapešti. Pachatel odhalen • Konzumace psího masa patří v asijských zemích k běžnému koloritu. V evropských podmínkách je tento zvyk již naštěstí většinovou společností považován za cosi barbarského. Až do začátku 20. století se ovšem i u nás prodávalo psí maso vcelku běžně a beztrestně. Problém mohl nastat jen v případě, že prodejce vydával psí maso za jiné, případně zvířata kradl.

Zloději v restauraci ukradli z bundy přes 10 tisíc korun. Policie prosí veřejnost o pomoc • Pražští kriminalisté od poloviny prosince minulého roku pátrají po dvou mužích, kteří v restauraci ve Veselské ulici v Letňanech odcizili z bundy peněženku s hotovostí.

Cestoval tramvají sem a tam. A když to šlo, vytáhl přirození a ukájel se • Pražští kriminalisté pátrají po muži, který v úterý 11. září od 8 hodin ráno do půl jedné odpoledne cestoval tramvajemi na lince 22 mezi zastávkami Břevnov a Malá Strana.

Policisté hledají chuligány z Letné, kvůli kterým musel být přerušen zápas • Pražská policie se v souvislosti s utkáním proti celku FK Spartak Subotica dne 2. srpna 2018 intenzivně zabývá chováním některých fanoušků letenského klubu. Ti v závěru 2. poločasu vnikli z prostoru domácího sektoru přímo na hrací plochu a zapříčinili tak, že došlo k přerušení zápasu. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a shlédli celou řadu kamerových záznamů, které policie získala vlastním přičiněním nebo v úzké spolupráci s AC Sparta Praha. Jejich vyhodnocením se podařilo některé z podezřelých osob ztotožnit. Ve zbývajících případech se nyní vyšetřovatelé obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci s identifikací,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Jakoukoli informaci, která by vedla k určení identity výtržníků zachycených na záběrech, přijme pražská policie prostřednictvím tísňové linky 158.

Celní správa zlikvidovala nelegální hernu v Holešovicích • Ve čtvrtek 11. ledna provedli pražští celníci kontrolní akci zaměřenou na provozování nelegálního hazardu. Ke své kontrole si vytipovali hernu v Praze 7 - Holešovicích a šli najisto.

Pistáciový fantom řádí v Praze. Škoda jde do tisíců korun • Zřejmě nezkrotná vášeň pro pistáciové oříšky svedla na scestí neznámého muže. V pražských prodejnách krade pistácie po kilogramech a policisté jsou bezradní. Škoda již dosahuje téměř 12 tisíc korun.

VIDEO: Krádež kola mu trvala přesně jednu minutu. Přeštípl zámek a ujel • Pražští kriminalisté od středy pracují na objasnění případu krádeže kola v Thámově ulici v Praze 8. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět podezřelého muže, jak násilně sundal lankový zámek, kterým bylo kolo zajištěno proti odcizení, nasedl na něj a odjel. Škodu, kterou svým jednáním způsobil, přesáhla osm tisíc korun. Pokud muže na záběru z bezpečnostní kamery poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158. Za trestný čin krádež hrozí v případě dopadení a odsouzení až dva roky pobytu za mřížemi.

Praha 10 zavede modré zóny. Rozšíření chystají i další městské části • Pražští radní odsouhlasili rozšíření zón placeného parkování, které navrhovaly některé městské části. Ke zvětšení parkovacích ploch pro rezidenty tak nyní dojde například na Praze 5, 6, 9, 18 a 21. Kromě toho mohou být parkovací zóny vyznačeny na celém území Prahy 10.

Zdrogovaná těhotná žena házela z balkonu dlažební kostky • Policisté z cizinecké policie vyjížděli ve čtvrtek před polednem do Bartoškovy ulice na Praze 4. Lidé tam nahlásili ženu, která měla z balkonu údajně házet dlažební kostky.

VIDEO: Kapsář okradl muže v kavárně o dvacet tisíc korun • Kriminalisté pátrají po muži, který je podezřelý z kapesní krádeže v obchodním centru v Praze 4. Neznámý muž s ženou přišli do kavárny v OC Arkády Pankrác a vyhlédli si muže, který si nechal bundu přehozenou přes židli. Podezřelý si přisedl zády a skrze svou bundu poškozenému odcizil peněženku s doklady, ve které se nacházelo dvacet tisíc korun.. Celou krádež zachytila kamera. Policisté žádají všechny, kdo podezřelého muže a ženu poznávají, aby se ozvali na linku 158. Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisté zároveň upozorňují na to, aby si lidé v takto odložených svršcích nenechávali nic cenného. Jak je vidět i z tohoto případu, nikdy nevíte, co se vám děje za zády.

Zloděje motorky přistihl policista v civilu. Při zatýkání pomohla jeho fena • K poměrně kurióznímu případu došlo minulý týden v pátek na Praze 4. Dva mladí muži se pokoušeli ukrást luxusní motorku. K jejich smůle si jich ale všiml policista v civilu, který právě venčil svého psa.

Tramvaje na Libeňském mostě už nebudou zpomalovat • Tramvajový provoz na Libeňském mostě se vrátí do běžného režimu. Provedené diagnostické zkoušky vyloučily riziko nepřípustných rezonancí konstrukce. Soupravy tak budou moci po mostě opět jezdit nesníženou rychlostí až do 50 km/h.

OBRAZEM: Bouračka v centru Prahy. Policistům z hořícího auta pomáhali kolemjdoucí • V sobotu krátce po půl osmé ráno vyjížděly všechny složky Integrovaného záchranného systému do Ječné ulice v Praze 2, kde došlo ke střetu dvou osobních motorových vozidel, z nichž jedno bylo policejní. To v důsledku střetu skončilo na přilehlém chodníku a začalo hořet. Policistům z hořícího vozu pomohli kolemjdoucí, řidičku z druhého vozu museli vyprostit přivolaní hasiči. Ti rovněž zajistili místo události proti požáru a předali ho dopravním policistům. Všichni účastníci nehody skončili v péči záchranářů. Prvotní informace ukazují, že policisté jeli se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením na tísňové volání. Okolnosti celé dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem dalšího vyšetřování. [gallery size="full" columns="1" ids="9779,9778,9780"]