Muž ukradl servírce peněženku. Policisté prosí o pomoc s pátráním

Pražské krimiPražskýDEN.cz14. srpna 20201 minuta čtení

Foto: Policie ČR

Od začátku srpna pátrají policisté z Letňan po neznámém muži, který v restauraci na Praze 9 odcizil peněženku s hotovostí.

Policisté z Letňan pátrají od začátku srpna po neznámém muži, který obsluze restaurace na Praze 9 odcizil peněženku.

„Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž vidět při krádeži peněženky. Osmadvacetileté poškozené krádeží vznikla škoda přesahující částku osm tisíc korun,“ popisuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

https://youtu.be/Fw8_eg2sZZU

Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158.

Případ je prověřován pro podezření z trestného činu krádež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Nepřehlédněte

Pražané v ohrožení. Smrtelně nebezpečný had je na útěku • Pražská policie od úterního večera intenzivně pátrá po smrtelně jedovaté mambě zelené. Naposledy byl její výskyt zaznamenán v jednom z pronajatých bytů ulici V Bokách v Hlubočepích.

Vteřiny před smrtí. Starší muž se utopil ve Vltavě. Nikdo netuší, proč se to stalo • Záhadný případ utonutí devětasedmdesátiletého muže ve Vltavě se snaží objasnit kriminalisté prvního policejního obvodu. Bezvládné tělo staršího muže bylo v řece nalezeno v pátek 16. března. Kriminalisté pátrají po svědcích, spolucestujících zemřelého, kteří se pohybovali kolem půlnoci ze čtvrtka na pátek na zastávce Pobřežní cesta v Praze 4. Pomoci by mohli lidé, kteří s tímto mužem cestovali ve stejnou dobu tramvají č. 17 do Modřan, či v linkovém autobusu č. 190 směrem z Modřan. Kriminalisty především zajímá, jestli muž cestoval sám, nebo ve společnosti dalších osob, jestli s někým v průběhu cesty komunikoval a na jaké zastávce vystoupil. Svědectví by pomohlo zmapovat a zadokumentovat jeho okamžiky těsně před utonutím. [related-post id="5344"] Pokud jste si muže, který je zachycen na záběrech z bezpečnostních kamer, na zastávce nebo v prostředcích MHD všimli, kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158.

Praha 10 zavede modré zóny. Rozšíření chystají i další městské části • Pražští radní odsouhlasili rozšíření zón placeného parkování, které navrhovaly některé městské části. Ke zvětšení parkovacích ploch pro rezidenty tak nyní dojde například na Praze 5, 6, 9, 18 a 21. Kromě toho mohou být parkovací zóny vyznačeny na celém území Prahy 10.

V centru Prahy se zřítila část budovy. Pět lidí zůstalo zavaleno v sutinách • V Mikulandské ulici v centru Prahy se v úterý dopoledne zřítila část budovy, která momentálně prochází rekonstrukci. Hasiči z trosek vyprošťují zavalené dělníky. Tři z nich už jsou v péči zdravotnické služby, další dva na záchranu teprve čekají. V ulici Mikulandská se na stavbě zřítila část budovy, 4 zavalené lidi momentálně vyprošťují @HasiciPraha. Na místě zasahují 4 posádky RZP, 2 lékařské posádky a inspektor. Podrobnosti upřesníme.@PolicieCZ pic.twitter.com/znbHlIc15F

V Praze řádí půlnoční onanista. Ženám sahá na ňadra, dlouze se dívá do očí a při tom si dělá dobře • Pražští kriminalisté pátrají po muži asijského vzhledu, který počátkem června na různých místech v Praze nevybíravým způsobem obtěžoval dvě ženy. První incident se odehrál 1. června pár minut před půlnocí v ulici Konžská. Hledaný muž poškozenou ženu pronásledoval od tramvajové zastávky Červený vrch až ke vchodovým dveřím jejího domu. Zde k ženě přistoupil, chytil ji za ruku a pohladil jí ňadro. Překvapená žena se muži vysmekla a utekla do vchodu, kde za sebou stihla zabouchnout dveře. Přes sklo pak viděla, jak ji muž upřeně sleduje a při tom masturbuje. Stejný případ se opakoval 4. června kolem půlnoci v Letenských sadech. Poškozená žena na in-line bruslích projížděla cyklostezkou poblíž ulice Na Špejcharu, kde si všimla siluety muže stojícího za stromem vedle bruslařské dráhy. Při dalším průjezdu tímto místem jí zmiňovaný muž vstoupil do cesty. Poškozená byla nucena zastavit. Muž k ní následně přistoupil, chytil ji za ruku, upřeně se jí díval do očí a opět masturboval. [related-post id="11202"] Nejspíš Asiat Obě poškozené ženy dotyčného popsaly jako muže asijského vzhledu, štíhlé, přibližně 160 cm vysoké postavy. Oblečen byl v obou případech do tmavého oblečení a modrých kalhot. Na hlavě měl kšiltovku. Oba případy prošetřují v tuto chvíli kriminalisté šestého oddělení prvního policejního obvodu pro podezření z trestného činu výtržnictví. Za tento delikt hrozí hledanému v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky. Muže se zatím policistům nepodařilo vypátrat, a proto se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud podle vyhotoveného identikitu tušíte, kdo je oním výtržníkem, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu nebo pohybu, předejte informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Identikit podezřelého muže.

Den IZS na Černém Mostě. Představí se policisté, hasiči i záchranáři • První zářijová sobota bude v Centru Černý Most patřit těm, kteří dennodenně dohlížejí na naše bezpečí a jsou připraveni zasáhnout, kdykoliv si to situace žádá.

OBRAZEM: Bouračka v centru Prahy. Policistům z hořícího auta pomáhali kolemjdoucí • V sobotu krátce po půl osmé ráno vyjížděly všechny složky Integrovaného záchranného systému do Ječné ulice v Praze 2, kde došlo ke střetu dvou osobních motorových vozidel, z nichž jedno bylo policejní. To v důsledku střetu skončilo na přilehlém chodníku a začalo hořet. Policistům z hořícího vozu pomohli kolemjdoucí, řidičku z druhého vozu museli vyprostit přivolaní hasiči. Ti rovněž zajistili místo události proti požáru a předali ho dopravním policistům. Všichni účastníci nehody skončili v péči záchranářů. Prvotní informace ukazují, že policisté jeli se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením na tísňové volání. Okolnosti celé dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem dalšího vyšetřování. [gallery size="full" columns="1" ids="9779,9778,9780"]

Zdrogovaná těhotná žena házela z balkonu dlažební kostky • Policisté z cizinecké policie vyjížděli ve čtvrtek před polednem do Bartoškovy ulice na Praze 4. Lidé tam nahlásili ženu, která měla z balkonu údajně házet dlažební kostky.

23. 1. 1868: Strašlivý mord na Letné. Někdo zastřelil mladého chlapce • Podívejte se, co se psalo v pražských novinách přesně před 150 lety.

Neznámý muž navazoval kontakt s holčičkou na hřišti. Ta si ho natočila na telefon • Pražští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který se pokoušel nejméně v jednom případě o navázání blízkého kontaktu s nezletilou dívkou. K události došlo v sobotu 13. října 2018 kolem 10. hodiny dopoledne v prostoru dětského hřiště mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových v Praze 9 Kyjích.

Zbabělý mladík brutálně zmlátil starého muže. Poznáváte ho? • Poslední červnový den procházela deset minut po půlnoci ulicí Botičská parta čtyř mladých lidí, dvě dívky a dva chlapci. Ti se oddávali poměrně svérázné kratochvíli, kdy převraceli a poškozovali tamní dopravní značení. To jim bylo ale zřejmě málo a tak si „dovolili“ i na zaparkovanou sanitku, které kopanci poškodili nárazník. Od tohoto řádění je chtěl napomenutím odradit osmapadesátiletý muž, který se ale se zlou potázal. Jeden z mladíků k němu totiž přiběhl a bez jakýchkoli skrupulí ho nakopl do břicha a přidal ještě ránu pěstí do obličeje. To dokazují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je násilník zachycen. Na těch je vidět, jak si ruku, kterou muže udeřil a která ho zjevně bolí, prohlíží a mne si ji druhou rukou. Mladíka od jeho dalšího ataku odradil svědek, který vše viděl a přiběhl postaršímu muži na pomoc. Před tím začal agresor utíkat, kdy zaběhl do nedaleké večerky, kde se ve vteřině změnil z útočníka na oběť. Prodavačce totiž začal tvrdit, že je on sám pronásledovaný a prosil ji o pomoc. Prodavačka mu tuto jeho báchorku uvěřila a před pronásledovatel uzamkla vchod do obchodu. Jakmile potenciální nebezpečí pro mladíka pominulo, z obchodu bez poděkování odešel neznámo kam. Událost momentálně prošetřují policisté místního oddělení Nové Město pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Ti tímto zároveň prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158. Hledanému mladíkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté vydírali řidiče a říkali si o úplatky. Dopadení trvalo roky • Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) trestně stíhá dva příslušníky Policie ČR, kteří v Praze dlouhou dobu páchali společensky nebezpečnou trestnou činnost. Svým nepřijatelným jednáním během služeb hrubě narušovali důvěru policie u občanů.

Poznáte mladíky, kteří v Praze posprejovali vagón metra? • Pražští policisté pátrají po čtveřici mladíků podezřelých z posprejování vagonu metra ve stanici Rajská zahrada.

V OC Smíchov je bomba, vyhrožoval muž. Poslechněte si záznam telefonátu • Pouhý den stačil pražským kriminalistům k dopadení muže, který dvakrát vyhrožoval, že je v nákupním centru na Smíchově uložená bomba. Nyní mu hrozí, že příštích 12 let stráví za mřížemi. „V pondělí a v úterý spustil nyní již stíhaný pětadvacetiletý muž policejní manévry v nákupním centru na Smíchově. Telefonicky totiž oznámil, že je v nákupním centru uložena výbušnina a požadoval značnou sumu peněz. Policisté proto museli celou budovu evakuovat, prohlédnout a na několik hodin ji uzavřít. Musela být omezena městská hromadná doprava a uzavřeno bylo nejbližší okolí budovy. To vše samozřejmě zkomplikovalo život velkému množství lidí a způsobilo velké finanční ztráty,“ informuje policejní mluvčí Jan Daněk. Provedená prohlídka budovy byla negativní a žádná bomba se v ní nenašla. Policisté následně okamžitě rozjeli vyšetřování a velmi brzy se dostali na stopu podezřelého muže, kterého v úterý odpoledne zadrželi na Smíchově. Měl splín Muž se u výslechu k výhružkám přiznal. Jako motiv uvedl že, měl splín a nic lepšího ho nenapadlo. Na závěr výslechu svého jednání litoval a omlouval se. Ani tato lítost ale nic nemění na faktu, že mu nyní za jeho neuvážený telefonát hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Případ je vyšetřovaný pro trestný čin vydírání. Zároveň probíhá vyčíslení škody, která dosáhne několika milionů korun.

Na Černém Mostě se našla peněženka s desítkami tisíc korun • Strážník Městské policie hl. m. Prahy nalezl v době svého volna peněženku s velkou finanční hotovostí a osobními doklady. Nález ihned odevzdal na policejní služebnu.

VIDEO: Krádež kola mu trvala přesně jednu minutu. Přeštípl zámek a ujel • Pražští kriminalisté od středy pracují na objasnění případu krádeže kola v Thámově ulici v Praze 8. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět podezřelého muže, jak násilně sundal lankový zámek, kterým bylo kolo zajištěno proti odcizení, nasedl na něj a odjel. Škodu, kterou svým jednáním způsobil, přesáhla osm tisíc korun. Pokud muže na záběru z bezpečnostní kamery poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158. Za trestný čin krádež hrozí v případě dopadení a odsouzení až dva roky pobytu za mřížemi.

Muž znásilnil uklízečku. Po vyvrcholení se rozloučil polibkem • Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pracují na objasnění případu znásilnění, ke kterému došlo jednoho červnového rána na parkovišti u ulice K Jezeru nedaleko Hostivařské přehrady. Čtyřiašedesátiletá poškozená prováděla úklidové práce, když v tom k ní z ničeho nic přistoupil neznámý muž, uchopil ji za ruce a způsobem srovnatelným se souloží ji znásilnil. Po vyvrcholení se podezřelý s poškozenou rozloučil, políbil jí ruku a odešel pryč. Popis podezřelého: výška 170 - 175 cm, věk 40-45 let, štíhlá postava, bílá pleť. Mluvil česky bez přízvuku. Měl asi modré oči, světle hnědé vlasy, které byly nahoře trochu delší než po stranách a vzadu dlouhé asi 7 cm. Byl hladce oholen. Na sobě měl košili s dlouhým rukávem světlé barvy a plátěné kalhoty tmavší barvy. Na ruce měl snubní prsten a působil upraveným až elegantním dojmem. Z místa pak odjel vozidlem Tatra 603  nebo Škoda Octavia. Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až deset let odnětí svobody. Jestliže muže na identikitu nebo podle popisu poznáváte, ozvěte se na linku 158.

Vloupali se do bytu a ukradli věci za padesát tisíc. Teď po nich pátrají policisté • Pražští kriminalisté od poloviny listopadu pracují na objasnění případu vloupání do bytu v Bartolomějské ulici na Praze 1. Majitelku bytu, která si odjela odpočinout na dovolenou, čekalo po návratu domů velké překvapení.

Neznámý žhář zapaluje auta na pražském sídlišti • V neděli krátce před půlnocí přijali pražští policisté oznámení o požáru několika zaparkovaných osobních automobilů v ulici Nad Opatovem. Na této adrese to přitom nebylo poprvé. Na místo požáru ihned po oznámení vyjeli policisté a hasiči. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu během několika málo minut. „Okolnosti na místě zjištěné nasvědčují tomu, že za požárem stojí žhář. Policisté také musí pracovat s faktem, že na této adrese zapálil neznámý pachatel úmyslně vozidla již potřetí. Na policistech proto je, aby zjistili, zda má všechny tyto požáry na svědomí jeden a ten samý člověk, nebo zda se jednotlivých skutků dopustily různé osoby,“ sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až jeden rok odnětí svobody. Škoda způsobená včerejším požárem byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Požár automobilu (ilustrační foto).

Praha 2 zaznamenala během pandemie snížení kriminality • Kriminalita v Praze 2 je v době nouzového stavu o 27 procent nižší než ve srovnatelném období loňského roku. Vyplývá to z údajů Policie ČR. Je to důsledek vyhlášeného nouzového stavu a s ním souvisejících omezujících opatření vlády, ale i zvýšení sankcí u vybraných trestných činů.