Ve Vltavě našli mrtvé tělo. Byl to ztracený keškař

Pražské krimiPražskýDEN.cz16. června 20181 minuta čtení

Foto: Policie ČR

Pražští policisté v pátek odpoledne vyjížděli na Slovanský ostrov v centru Prahy k ohlášenému nálezu lidského těla. Mluvčí policie následně potvrdil, že se jedná o pohřešovaného hledače kešek.

„Půl hodiny po poledni přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o nálezu utonulého poblíž Slovanského ostrova. Na místo kromě policistů vyrazili i kriminalisté z výjezdové skupiny a z útvaru pátrání, kdy začali provádět veškeré nezbytné úkony v rámci zadokumentování nálezu a ztotožnění zemřelého. Krátce před 16. hodinou bylo definitivně potvrzeno, že řeka vynesla na břeh skutečně tělo 28letého muže, pohřešovaného v souvislosti se sobotní nešťastnou událostí v Motolském potoku,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Pohřešovaný muž patřil ke skupince čtyř hledačů kešek. Ve stoce Motolského potoka je minulou sobotu překvapila přílivová vlna způsobená silnou bouří. Dva z nich se zachránili, jedna žena ve vodě utonula.

[related-post id=“10949″]

Nepřehlédněte

OBRAZEM: Kontrola v Sapě odhalila prošlé a plesnivé potraviny i exkrementy hlodavců • Policisté ve spolupráci se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Státní veterinární správou a celníky prováděli ve čtvrtek kontrolu v tržnici Sapa. Akce byla zaměřena především na dodržování zásad správného skladování potravin a nakládání s nimi. Policisté společně s veterináři zkontrolovali šest automobilů, dva sklady a dvě restaurace. Během kontroly byla zjištěna celá řada pochybení, např. nevhodné teplotní podmínky skladování a přepravy potravin. Potraviny byly často neoznačené, byly neznámého původu, plesnivé, měly poškozené obaly a některé měly překročené datum spotřeby až o 2 roky. V některých skladovacích prostorách kontrola objevila exkrementy hlodavců. Vzhledem k zjištěným pochybením byl vydán zákaz uvádění potravin do oběhu a nařízena jejich likvidace. Jednalo se o přibližně 200 kg mungo klíčků, 90 kg celých telat nebo jejich částí, 48 kg mušlí a mořských plodů, ryb a rybího bujónu, 75 ks kachních a křepelčích vajec. Jedny skladovací prostory byly uzavřeny, byla uložena opatření k odstranění zjištěných nedostatků a avizovány následné kontroly. Zjištěné nedostatky budou dále řešeny ve správním řízení. Tohle kontrola objevila [gallery size="full" columns="1" ids="10562,10563,10564,10565,10566,10567,10568,10569,10570,10571,10572,10573"]

Muž jezdil hodiny metrem a bimbal přirozením před dívkami. Bylo to spíš směšné, tvrdí svědkyně • Pražští policisté pátrají po nemravném cestujícím, který se v metru obnažoval před ženami a dával jim na odiv své pohlavní orgány. Incident se odehrál letos 2. ledna ve stanici Muzeum na lince A. Vyšetřovatelé ale případ zveřejnili až nyní, jelikož se jim zatím nepodařilo hanbáře dopadnout.

22. 1. 1868: Ve Vltavě plavala mrtvola, na břeh ji vytáhli rybáři • Podívejte se, co se psalo v pražských novinách přesně před 150 lety.

Tragická nehoda ve Spálené. Cizinec na Nový rok usmrtil chodkyni • Jen pár hodin po začátku roku 2018 museli pražští policisté vyšetřovat tragickou dopravní nehodu ve Spalené ulici. Způsobil ji cizinec pod vlivem alkoholu.

VIDEO: Mladý muž sahá ženám do rozkroku. Pátrají po něm policisté • Kriminalisté třetího policejního obvodu řeší dva případy výtržnictví se sexuálním podtextem, které se staly u stanice metra Ládví 16. a 17. srpna ve večerních hodinách. „V obou případech si podezřelý vyhlédl ženy v metru, šel za nimi a v blízkosti výstupu z metra jim sáhl pod sukni do rozkroku, přičemž se jim snažil strhnout kalhotky. Poté, co se poškozené ohradily a okřikly ho, se dal muž na útěk,“ popisuje policejní mluvčí Jan Daněk. Podezřelému muži je přibližně 25 až 30 let. Měří 180 cm, má světlou pleť a tmavší na krátko ostříhané vlasy. Oblečený byl do tmavě modrého trička s nápisem PLAY a riflových kraťasů. Na nahou měl pantofle nebo sandály. Hovořil s ukrajinským přízvukem. „Podezřelého muže zachytily kamery a nyní pátráme po jeho totožnosti. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Za trestný čin výtržnictví hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí Daněk.

V centru Prahy se zřítila část budovy. Pět lidí zůstalo zavaleno v sutinách • V Mikulandské ulici v centru Prahy se v úterý dopoledne zřítila část budovy, která momentálně prochází rekonstrukci. Hasiči z trosek vyprošťují zavalené dělníky. Tři z nich už jsou v péči zdravotnické služby, další dva na záchranu teprve čekají. V ulici Mikulandská se na stavbě zřítila část budovy, 4 zavalené lidi momentálně vyprošťují @HasiciPraha. Na místě zasahují 4 posádky RZP, 2 lékařské posádky a inspektor. Podrobnosti upřesníme.@PolicieCZ pic.twitter.com/znbHlIc15F

Sobotní bouřka zabila mladou dívku. Tělo našli potápěči ve Vltavě • Prahu v sobotu odpoledne zasáhly velmi silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm. Nepříznivé počasí připravilo o život mladou dívku. Potápěči pražských hasičů našli ve večerních hodinách poblíž Jiráskova mostu tělo mrtvé dívky. S největší pravděpodobností patřila ke skupince čtyř příznivců tzv. geocachingu, kteří v kanalizační stoce Motolského potoka hledali kešky. Náhlá přívalová vlna geocacheře spláchla a odnesla je až do Vltavy. Dva z nich odvezli záchranáři do motolské nemocnice. Po čtvrtém členovi skupiny se nadále marně pátrá. Na Smíchově sotva krápe. pic.twitter.com/xgn2r88kuh

Vloupání do aut rapidně přibylo. Řidiči si za to ale často mohou sami • Pražským kriminalistům se podařilo za poslední měsíc poslat do vazby celkem jedenáct pachatelů, kteří se vloupávali do zaparkovaných vozidel v centru Prahy. V posledních měsících podobných případů enormě přibylo.

Den IZS na Černém Mostě. Představí se policisté, hasiči i záchranáři • První zářijová sobota bude v Centru Černý Most patřit těm, kteří dennodenně dohlížejí na naše bezpečí a jsou připraveni zasáhnout, kdykoliv si to situace žádá.

Zatajil nález peněženky. Teď mu hrozí vysoký trest • Policisté z místního oddělení Horní Počernice pátrají od začátku letošního února po muži, který je podezřelý z přečinu zatajení věci. V případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody.

VIDEO: Krádež kola mu trvala přesně jednu minutu. Přeštípl zámek a ujel • Pražští kriminalisté od středy pracují na objasnění případu krádeže kola v Thámově ulici v Praze 8. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět podezřelého muže, jak násilně sundal lankový zámek, kterým bylo kolo zajištěno proti odcizení, nasedl na něj a odjel. Škodu, kterou svým jednáním způsobil, přesáhla osm tisíc korun. Pokud muže na záběru z bezpečnostní kamery poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158. Za trestný čin krádež hrozí v případě dopadení a odsouzení až dva roky pobytu za mřížemi.

Drzost! Žena prosila strážníky, aby jí otevřeli kradené auto • Neobvyklý případ řešili v pondělí krátce po poledni strážníci z Prahy 14. Na parkovišti nákupního centra v Chlumecké ulici je požádala o pomoc žena s tím, že si zabouchla ve vozidle osobní věci. Nakonec se ukázalo, že vozidlo je kradené.

Noční akce v divadle Broadway. Zloděje policisté honili na střeše • Scéna jak vystřižená z akčního filmu se odehrála krátce před půlnocí v prostorách divadla Broadway a v přilehlém objektu. „Na tísňovou linku 158 se obrátila ochranka divadla s tím, že objevila vykopnuté dveře, kdy pachatel vloupání je s největší pravděpodobností ještě uvnitř objektu. Na místo zamířilo hned několik policejních hlídek. První z nich dorazila během pouhých 4 minut,“ uvedla policejní mluví Andrea Zoulová Policisté okamžitě celou budovu obklíčili a začali ji prohledávat. Vytrvale šli po stopě pachatele, která vedla až na střechu domu. „Bylo zřejmé, že zloděj pokračoval po střeše do vnitrobloku objektu a vnikl do další budovy. Policisté z Oddělení hlídkové služby Praha IV naštěstí disponovali potřebnou slaňovací technikou, proto mohli v pronásledování bezpečně pokračovat. Spolu s ostatními kolegy celý objekt prohlédli a v jedné z místností nalezli ukrytého podezřelého muže. Toho za použití donucovacích prostředků zadrželi a převezli na nejbližší policejní služebnu, kde se k vloupání spontánně doznal,“ popisuje mluvčí Zoulová. Dalším šetřením a ohledáním napadených objektů kriminalisté zjistili, že 32letý muž „navštívil“ technickou místnost divadla a dále ordinaci soukromé kliniky, odkud se pokusil odcizit různé nářadí a elektroniku. Vyšetřovatelé na základě zjištěných skutečností zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Lupič strávil noc v policejní cele.

Tak náročného Silvestra jsme už dlouho neměli, říkají pražští policisté • Tak náročnou silvestrovskou službu pražští policisté už léta nepamatují. Řešit museli potyčky agresivních opilců, dopravní nehody i zranění způsobená zábavní pyrotechnikou.

Vražda prodavačky v OC Letňany. Policie zveřejnila fotku podezřelého • Pražští kriminalisté vyšetřují od včerejšího večera vraždu prodavačky v obchodním centru v Letňanech v Praze 9. Mrtvola ženy byla nalezena ve večerních hodinách v zázemí jednoho z obchodů s oblečením. Podle dosavadních zjištění zatím neznámý pachatel přišel do obchodu, tam se převlékl do nových šatů a zavraždil dvaačtyřicetiletou ženu. Následně z obchodu odešel a ještě před tím si z pokladny odnesl nezjištěný obnos peněz. Podezřelého muže, který byl ve věku okolo třiceti let a měl hubenou postavu, zachytily bezpečnostní kamery. K identifikaci podezřelého by mohlo pomoci i oblečení a hodinky, které muž v obchodě zanechal. Jednalo se o plísňové džíny značky Croop Denim, červenou flanelovou košili značky Mustang, černé tenisky značky DC, hodinky Daniel Klein a kšiltovou čepici tmavé barvy značka Mark and Spancer. Podezřelý na místě také zanechal atypický zapalovač červené barvy s nápisem „Sex instructor – first lesson free!“ [gallery size="full" columns="1" ids="9266"] Z obchodu pak muž odešel v novém pánském tmavém obleku značky Otto Berg ve velikosti 50. Stejné značky byly i polobotky, ve kterých z obchodu odešel. [gallery columns="1" size="full" ids="9269"] AKTUALIZACE (12:53): Podezřelého šestadvacetiletého muže kriminalisté vypátrali. Nyní je umístěn v psychiatrické léčebně. Muže se podařilo dopadnout na základě oznámení od rychlé záchranné služby, která policii informovala, že v dopoledních hodinách převážela podezřelého muže z Karlína do psychiatrické léčebny. K jeho dopadení přispěli i lidé, kteří po zveřejnění začali volat na linku 158 informace o pohybu podezřelého z místa činu.

Věci, které po sobě vrah zanechal na místě činu.

Cestoval tramvají sem a tam. A když to šlo, vytáhl přirození a ukájel se • Pražští kriminalisté pátrají po muži, který v úterý 11. září od 8 hodin ráno do půl jedné odpoledne cestoval tramvajemi na lince 22 mezi zastávkami Břevnov a Malá Strana.

VIDEO: Mladí zlodějíčci kradli v pražském bazénu. Pátrají po nich policisté • Pražští policisté pátrají po dvojici mladíků, kteří v neděli 19. srpna krátce po poledni navštívili plavecký bazén Axa v ulici Na Poříčí.

Pokus o znásilnění v metru. Policie hledá mladého útočníka, zachránkyni i svědky • Pražští kriminalisté pátrají po mladém muži, který se pokusil znásilnit ženu v pražském metru. Ze sevření útočníka ji vysvobodila náhodná spolucestující. I tu ale policisté hledají, aby pomohla objasnit celý incident.

Policisté pátrají po dívce, která se nevrátila domů. Neviděli jste ji? • Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pátrají po šestnáctileté dívce, která včera v půl osmé ráno odešla z místa bydliště do školy. Od té doby ji už nikdo neviděl a dosud o sobě nepodala jakoukoliv informaci.

Kriminalisté prošetřující případ zjistili, že pohřešovaná by se mohla pohybovat v okolí Budějovické ulice v Praze 4.

Šest nalezených mrtvol za dva dny. Praha má za sebou víkend smrti • Praha má za sebou tragický víkend. Na různých místech metropole bylo krátce po sobě objeveno hned několik bezvládně ležících těl bez známek život. Policisté všechny případy vyšetřují, dosavadní výsledky naznačují, že mezi zemřelými jsou s největší pravděpodobností čtyři osoby bez přístřeší.

Smutná víkendová bilance. Na různých místech v Praze bylo objeveno šest mrtvol.