čaj

Čajový sáček vznikl omylem. Měl ušetřit peníze, ale dnes šetří hlavně čas

Čaj v nejrůznějších podobách pijí lidé po celém světě. Někdo s citrónem, někdo s mlékem, někdo k snídani, někdo dopoledne, někdo odpoledne „o páté“, někdo večer před usnutím. Obvykle využíváme onu pohodlnou variantu čajových sáčků, které zalijeme horkou vodou a necháme vylouhovat. Tato nejpoužívanější verze však vznikla víceméně náhodou. V roce 1904 chtěl jistý obchodník Thomas Sullivan z New Yorku ušetřit peníze. Svým zákazníkům dosud zasílal vzorky čaje v kovových krabičkách. To mu ale přišlo drahé a zbytečně komplikované, a tak zašil […]

vydáno před 1 týdnem

Objevte blahodárné účinky zeleného čaje. S vaším tělem dokáže divy

Šálek horkého čaje umí nejen zahřát, ale také prospívá zdraví. Nejnovější výzkumy zeleného čaje naznačují, že se vyplatí pít ho každý den. Skoro až zázračný nápoj pomáhá posilovat imunitu a předcházet rakovině. Je to ale skutečně pravda? Zelený čaj se pije v Číně už více než pět tisíc let, ale západní civilizace ho objevila až o hodně později. Mezi lidmi si oprávněně vysloužil pověst všeléku, který ochrání před rakovinou či infarktem. Někdo ho také používá jako pomocníka v boji […]

vydáno před 12 měsíci
X Zavřít