Pokus o znásilnění v metru. Policie hledá mladého útočníka, zachránkyni i svědky

Pražské krimiKristián Vích14. září 20212 minuty čtení

Foto: Policie ČR

Pražští kriminalisté pátrají po mladém muži, který se pokusil znásilnit ženu v pražském metru. Ze sevření útočníka ji vysvobodila náhodná spolucestující. I tu ale policisté hledají, aby pomohla objasnit celý incident.

„Neznámý útočník dne 6. září 2021, krátce před druhou hodinou odpolední, sexuálně napadl jednu z cestujících přímo ve vagonu metra na lince B,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

Útočník k ženě přistoupil v průběhu jízdy mezi stanicemi Národní třída – Můstek a požádal ji, zda by jí mohl sáhnout na hýždě. Vysvětlil to tak, že jde pouze o sázku s kamarády. Když žena striktně omítla, naléhal dál a poté se na ni přitiskl celým tělem, vyhrnul jí šaty a třel se o ni svým rozkrokem, přičemž simuloval kopulační pohyby.

Pomohla druhá žena

„Napadená se intenzivně bránila, avšak sevření útočníka bylo velmi silné. Na pomoc jí přispěchala náhodná spolucestující, které se podařilo útočníka odtrhnout, a v další stanici ho vystrčila ze soupravy ven,“ popisuje mluvčí Hrdina.

Podezřelého natočil kamerový systém. Jedná se o mladého muže hubené postavy, který měl tmavé vlasy střižené nad obočí a na očích měl nasazené dioptrické brýle s černými obroučkami. V době útoku byl oblečen do žluté mikiny, modrých kalhot a na zádech měl černý batoh.

https://youtu.be/7JkCEpWD7VI

Policisté žádají každého, kdo muže pozná, aby se obrátil na linku 158 nebo na kteroukoliv služebnu Policie ČR. Přihlásit se mají i svědci události včetně ženy, která napadené s útočníkem pomohla.

Muži hrozí v případě dopadení a odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi.

Zdroj: Tisková zpráva Policie ČR

Nepřehlédněte

Vloupání do aut rapidně přibylo. Řidiči si za to ale často mohou sami • Pražským kriminalistům se podařilo za poslední měsíc poslat do vazby celkem jedenáct pachatelů, kteří se vloupávali do zaparkovaných vozidel v centru Prahy. V posledních měsících podobných případů enormě přibylo.

Tragická nehoda ve Spálené. Cizinec na Nový rok usmrtil chodkyni • Jen pár hodin po začátku roku 2018 museli pražští policisté vyšetřovat tragickou dopravní nehodu ve Spalené ulici. Způsobil ji cizinec pod vlivem alkoholu.

Okružní linka metra? Praha to myslí vážně • Když vedení Prahy nedávno představilo poněkud smělý plán na novou okružní linku metra s označením O, někteří lidé to považovali za utopii. Jak se ale zdá, náměstek pro dopravu Adam Scheinherr to s ní myslí poměrně vážně. Pražští radní mají v příštích dvou týdnech rozhodnout o zřízení pracovní skupiny, jejímž úkolem by byla příprava zadání pro studii proveditelnosti.

Výluka na lince C potrvá až do příští neděle. Mění se dřevěné pražce • Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zahájil další etapu výměn dřevěných pražců za betonové na nejstarším úseku pražského metra na lince C.

Mladík chce skoncovat se životem. Policisté prosí veřejnost o pomoc • Pražští policisté žádají veřejnost o pomoc. Pátrají po mladém muži, který chce údajně spáchat sebevraždu.

Pohřešovaný mladý muž chce skoncovat se životem.

Vstup do metra na Karlově náměstí bude na rok uzavřen • Pražané, kteří cestují metrem, by se měli obrnit velkou dávnou trpělivosti. Dopravní podnik kvůli výměně eskalátorů a dalším opravám omezí nejméně na 10 měsíců vstup a výstup ze stanice Karlovo náměstí na lince B ve směru k ulici Resslova.

Sebevražda přímo během představení. Národní divadlo zažilo velký policejní zásah • Dvě desítky policistů a drama, na jaké Národní divadlo dlouho nezapomene. Mladá dívka chtěla spáchat sebevraždu přímo během probíhajícího představení. Nakonec se ukázalo, že šlo o vtip.

Metro bude od prosince jezdit přes den o něco častěji • Pražská MHD postupně reaguje na mírné uvolňování protiepidemických opatření. Od pondělí 30. listopadu posílí metro během dne. K dosavadním posledním spojům metra z konečných cca ve 22:00 s návazností posledních denních tramvají a autobusů bude na všechny linky metra přidán poslední spoj s odjezdem z konečných cca ve 22:15 (avšak již bez návaznosti na denní povrchovou MHD). Provoz tramvají, autobusů i vlaků zatím zůstává beze změn.

Pražské metro C projde zásadní proměnou, aby zvládalo více cestujících • Nová linka metra D nejspíš nebude jediná s plně automatickým provozem. Praha uvažuje, že by soupravy bez strojvedoucích mohly jezdit i na přetížené lince C. Výběrové řízení na dodavatele automatického systému bude vypsáno nejspíš v průběhu příštího roku.

Muž jezdil hodiny metrem a bimbal přirozením před dívkami. Bylo to spíš směšné, tvrdí svědkyně • Pražští policisté pátrají po nemravném cestujícím, který se v metru obnažoval před ženami a dával jim na odiv své pohlavní orgány. Incident se odehrál letos 2. ledna ve stanici Muzeum na lince A. Vyšetřovatelé ale případ zveřejnili až nyní, jelikož se jim zatím nepodařilo hanbáře dopadnout.

Metro C čeká čtyřdenní výluka a Dejvická bude úplně uzavřena • Dopravní podnik hl. m. Prahy kvůli opravám trati o prodlouženém velikonočním víkendu obousměrně přeruší provoz metra na lince C v úseku Pražského povstání – Kačerov. Cestující mohou využít od pátku 30. března do pondělí 2. dubna 2018 náhradní autobusovou dopravu. Ve stejném termínu dojde kvůli nezbytným stavebním úpravám v rámci modernizace i k uzavření stanice metra A Dejvická. „Mezi stanicemi metra C Pražského povstání a Kačerov budou vyměněny dosluhující dřevěné pražce za betonové. Přípravné práce probíhají již od cca poloviny března i během nočních přepravních výluk. Vzhledem k nižší přepravní poptávce bude výluka metra realizována o velikonočních svátcích,“ říká Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP s tím, že po celou dobu výluky daného úseku metra C bude zajištěna náhradní autobusová doprava. Náhradní doprava V denním provozu bude jezdit linka XC na trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov. Po dobu výluky Dopravní podnik také posílí autobusové linky č. 135 a 196. U stanice metra Dejvická DPP zajistí náhradní dopravu pravidelnými tramvajovými linkami od stanic metra Hradčanská a Bořislavka. [related-post id="5335"] Po dobu výluky u uzavřených stanic metra C a u přestupů na náhradní autobusovou dopravu pomohou cestujícím informátoři v reflexních vestách, kteří jim poradí (v češtině i v angličtině) aktuální dopravní spojení. Informátoři budou vybaveni informačními letáky. Cestující budou upozorňováni rovněž prostřednictvím hlášení ve všech stanicích metra.

Část metra C bude tři dny mimo provoz • Pražané i návštěvníci metropole by se měli připravit na omezení provozu linky metra C během nadcházejícího prodlouženého víkendu. Z důvodu opravy trati nebudou soupravy jezdit od soboty 26. října od zahájení provozu do pondělí 28. října 2019 do ukončení provozu mezi stanicemi Pražského povstání – Muzeum.

VIDEO: Kapsář okradl muže v kavárně o dvacet tisíc korun • Kriminalisté pátrají po muži, který je podezřelý z kapesní krádeže v obchodním centru v Praze 4. Neznámý muž s ženou přišli do kavárny v OC Arkády Pankrác a vyhlédli si muže, který si nechal bundu přehozenou přes židli. Podezřelý si přisedl zády a skrze svou bundu poškozenému odcizil peněženku s doklady, ve které se nacházelo dvacet tisíc korun.. Celou krádež zachytila kamera. Policisté žádají všechny, kdo podezřelého muže a ženu poznávají, aby se ozvali na linku 158. Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisté zároveň upozorňují na to, aby si lidé v takto odložených svršcích nenechávali nic cenného. Jak je vidět i z tohoto případu, nikdy nevíte, co se vám děje za zády.

Metro jezdí ve špičkách častěji. Dřívější ukončení provozu ale stále trvá • S postupným rozvolňováním protiepidemických opatření se do pražského metra vracejí cestující. Dopravní podnik proto od pondělí posiluje provoz ve špičkách.

Souprava pražského metra

Noční šťára v pražských barech. Strážci zákona našli víc, než předpokládali • Pražští policisté měli pernou noc z pátku na sobotu. Zasahovali celkem ve třech barech a hospodách. Sice tam mělo být zavřeno, ale desítky štamgastů popíjely, jako by se nechumelilo. A nejen to.

Loupežné přepadení lékárny. Neznámý muž si přišel pro peníze • Pražští policisté pátrají od úterý po neznámém muži, který se zbraní v ruce přepadl lékárnu v Zenklově ulici na Praze 8.

Praha může požádat o stavební povolení na metro D. Vlastníci pozemků stáhli žaloby • Vlastníci pozemků v oblasti Nemocnice Krč stáhli díky dohodě s hlavním městem a Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) žalobu proti územnímu rozhodnutí stavby metra D. DPP tak může připravit žádost o stavební povolení na pět stanic v celém úseku Pankrác - Nové Dvory. Náměstek primátora hl. m Prahy pro dopravu Adam Scheinherr chce, aby ji DPP podal do konce tohoto roku.

Vizualizace stanice Nemocnice Krč na trase D.

Nástupiště ve stanici metra Muzeum A pro směr Depo Hostivař opět v provozu • Dopravní podnik hl. m. Prahy v úterý 12. prosince 2017 uvedl opět do provozu nástupiště ve stanici metra Muzeum A ve směru Depo Hostivař. Na nástupišti ve směru Nemocnice Motol začnou práce 3. ledna a potrvají necelých pět měsíců.

Stanice metra Muzeum.

Část metra A nepojede dva dny. Bude se měnit zabezpečení • Z důvodu modernizace zabezpečovacího zařízení nepojede tuto sobotu a neděli 13. a 14. března metro na lince A mezi stanicemi Skalka a Depo Hostivař.

Souprava pražského metra

Neznámý žhář zapaluje auta na pražském sídlišti • V neděli krátce před půlnocí přijali pražští policisté oznámení o požáru několika zaparkovaných osobních automobilů v ulici Nad Opatovem. Na této adrese to přitom nebylo poprvé. Na místo požáru ihned po oznámení vyjeli policisté a hasiči. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu během několika málo minut. „Okolnosti na místě zjištěné nasvědčují tomu, že za požárem stojí žhář. Policisté také musí pracovat s faktem, že na této adrese zapálil neznámý pachatel úmyslně vozidla již potřetí. Na policistech proto je, aby zjistili, zda má všechny tyto požáry na svědomí jeden a ten samý člověk, nebo zda se jednotlivých skutků dopustily různé osoby,“ sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až jeden rok odnětí svobody. Škoda způsobená včerejším požárem byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Požár automobilu (ilustrační foto).