restaurace

Praha 2 odpustí poplatky za předzahrádky až do října

MČ Praha 2 pokračuje v pomoci podnikatelům a živnostníkům. Až do konce října promine poplatky za užívání veřejného prostranství. Úleva se týká všech podnikatelů, kteří mají umístěné zařízení sloužící pro poskytování prodeje na území Prahy 2 a pocítili dopady pandemie a protikoronavirových opatření. Toto rozhodnutí ale poplatníky nezbavuje povinnosti řádně a včas splnit ohlašovací povinnost. „Podnikatele a živnostníky podporuje Praha 2 dlouhodobě a systematicky. Těm, kteří svou živnost provozují v […]

Otevírají se bazény i restaurace. Stále ale platí několik pravidel

Ode dneška se opět otevírají vnitřní prostory restaurací, barů, heren a kasin. Za stanovených protiepidemických opatření mohou fungovat také bazény a sauny. Vstup bude podmíněný negativním testem, dokončeným očkováním nebo dokladem o prodělaném onemocnění covid-19 v posledních 180 dnech. „Na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu jsme přistoupili k dílčímu zmírnění aktuálně platných protiepidemických opatření, která se týkají zejména restaurací a dalších zařízení stravovacích služeb. Nadále se také výrazně lepší epidemiologická […]

Nebyli jste spokojeni v restauraci? Služby můžete v některých případech reklamovat

Když vám prasknou boty nebo přestane hrát televize, pravděpodobně je budete reklamovat. Co když vám ale v restauraci nechutná jídlo nebo víno, které jste si objednali? Víte, kdy je v pořádku se ozvat, a za co si naopak můžete sami? Poskytování restauračních služeb je obchodní činnost jako každá jiná a řídí se úplně stejnými pravidly jako kterákoliv jiná služba za úplatu. Vy jste spotřebitel a objednáním pokrmu nebo nápoje uzavíráte […]

Fritování je oblíbený způsob přípravy pokrmů.

Pražští hygienici si posvítili na kvalitu fritovacích olejů ve stáncích

Na sledování kvality olejů při fritování v rámci příprav smažených pokrmů v nejrůznějších provozovnách nabízejících stravovací služby se v nedávné době zaměřila Hygienická stanice hlavního města Prahy. Mezi parametry indikující kvalitu fritovacího oleje patří přítomnost volných mastných kyselin, jejichž obsah v oleji se působením vysoké teploty postupně zvyšuje. Hygienici podrobili kontrole 99 vzorků v 52 zařízeních stravovacích služeb od restaurací, přes zaměstnanecké jídelny až po venkovní stánky. Nevyhovující kvalita fritovacího […]

X Zavřít