Drzost! Žena prosila strážníky, aby jí otevřeli kradené auto

Pražské krimiPražskýDEN.cz18. ledna 20181 minuta čtení

Foto: Archiv

Neobvyklý případ řešili v pondělí krátce po poledni strážníci z Prahy 14. Na parkovišti nákupního centra v Chlumecké ulici je požádala o pomoc žena s tím, že si zabouchla ve vozidle osobní věci. Nakonec se ukázalo, že vozidlo je kradené.

V pondělí krátce po poledni přijali strážníci z Prahy 14 oznámení, že na parkovišti nákupního centra v Chlumecké ulici je žena, která se na ochrance dožaduje násilného otevření vozidla, ve kterém si údajně zabouchla osobní věci.

Hlídce strážníků se neznámá žena dobrovolně přihlásila a zopakovala svou prosbu o pomoc při násilném otevření automobilu. Na vozidle se však nacházela pouze přední registrační značka. Hlídka proto provedla její lustraci a zjistila, že značka je v pátrání policistů.

[related-post id=“3848″]

Hlídka proto provedla i kontrolu vozidla a nebylo velkým překvapením, že i automobil byl v databázi odcizených vozidel. Strážníci ženu omezili na osobní svoboě pro podezření ze spáchání trestného činu a přivolali na místo Policii ČR. Ta si následně celou věc převzala k dalšímu šetření.

Nepřehlédněte

VIDEO: Na prvního máje znásilnil mladou dívku. Policisté prosí o pomoc • Kriminalisté prvního oddělení druhého policejního obvodu vyšetřují znásilnění čtyřiadvacetileté dívky, ke kterému došlo v úterý 1. května časně ráno na pražských Vinohradech. Policistům se už podařilo zjistit několik podstatných informací a důkazů. Díky kamerovým záběrům přesně vědí, odkud a kam násilník dívku pronásledoval. Poškozené byl v patách už od ulice Ječná a z očí ji nespustil ani ve chvíli, kdy zašla do provozovny rychlého občerstvení na rohu Jugoslávské ulice a Tylova náměstí. S ohledem na poškozenou nechtějí policisté prozradit, kde přesně k samotnému znásilnění došlo. I přes všechna dosavadní zjištění se zatím nepodařilo pachatele trestného činu vypátrat a zadržet, a proto se vyšetřovatelé obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud máte o muži v modré bundě a modrých kraťasech jakékoliv informace, předejte je prostřednictvím linky tísňového volání 158. [gallery size="full" columns="1" ids="10215"]

VIDEO: Muž v převleku Batmana řádil v centru Prahy • Další cizinec si přijel „užívat“ do Prahy. Metropoli si ale zřejmě spletl s komiksovým filmem. V kostýmu Batmana se proběhl po zaparkovaném vozidle a poškodil ho. Asi třicet minut po půlnoci zastavil autohlídku městské policie v Jindřišské ulici neznámý muž a strážníkům oznámil, že před malou chvílí viděl muže v kostýmu Batmana, jak se přeběhl po zaparkovaném vozidle a poškodil ho. Strážníci devětadvacetiletého cizince dostihli v Panské ulici a odvedli zpět k místu jeho „řádění“, zajistili důkazní prostředky a odvezli na služebnu Policie ČR k dalšímu opatření. Počínání mladíka zachytil také městský kamerový systém.

Řádění Batmana v centru Prahy zachytily bezpečnostní kamery.

VIDEO: Zloděj ukradl na Floře celou pokladnu i s penězi. Poznáváte ho? • Policisté z místního oddělení Žižkov pátrají po muži, který z kavárny v nákupním centru Flora na Vinohradské ulici v Praze 3 odcizil pokladnu i s penězi. Krádež se odehrála ve čtvrtek 1. března chvilku před třiadvacátou hodinou. Podezřelého muže během činu zachytily bezpečnostní kamery. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Za trestný čin krádeže v mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Celková škoda, která poškozené firmě vznikla, byla vyčíslena na 13 tisíc korun.

Prahou prošel pochod za legalizaci marihuany. Policisté zadrželi čtyři lidi • Několik tisíc lidí se v sobotu zúčastnilo pražského pochodu za legalizaci marihuany pro osobní potřebu. Průvod s názvem Million Marihuana March 2018 vyrazil krátce po poledni z Karlova náměstí. Cílem byl ostrov Štvanice, kde akce pokračovala hudebním programem, přednáškami a politickou diskusí. „V souvislosti s oznámeným shromážděním a následným pochodem za legalizaci marihuany realizovala v sobotu 5. května 2018 pražská policie standardní bezpečnostní opatření. Podílelo se na něm několik desítek policistů pořádkové, dopravní i kriminální služby. Prioritou policie bylo zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy, veřejného pořádku a potírání případné kriminality,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský. Příspěvek sdílený Magazín Legalizace (@magazin_legalizace), Kvě 9, 2017 v 2:31 PDT

Policisté pátrají po dívce, která se nevrátila domů. Neviděli jste ji? • Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pátrají po šestnáctileté dívce, která včera v půl osmé ráno odešla z místa bydliště do školy. Od té doby ji už nikdo neviděl a dosud o sobě nepodala jakoukoliv informaci.

Kriminalisté prošetřující případ zjistili, že pohřešovaná by se mohla pohybovat v okolí Budějovické ulice v Praze 4.

Při požáru v pražském hotelu zemřeli čtyři lidé, hasiči zachránili 34 osob • Sobotní požár v pražském hotelu Eurostars David má už čtyři oběti. Dva mladí cizinci zemřeli na místě, další dvě ženy podlehly těžkým zraněním ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Přepadení na Florenci. Muže praštili skateboardem přes hlavu a okradli ho • Pražští kriminalisté pracují na objasnění případu loupeže, která se odehrála v neděli 28. července okolo půlnoci na Florenci v Praze 8. Mladíci se skateboardem napadli bezbranného muže a okradli ho o cenné věci.

Pokus o znásilnění v metru. Policie hledá mladého útočníka, zachránkyni i svědky • Pražští kriminalisté pátrají po mladém muži, který se pokusil znásilnit ženu v pražském metru. Ze sevření útočníka ji vysvobodila náhodná spolucestující. I tu ale policisté hledají, aby pomohla objasnit celý incident.

Muž jezdil hodiny metrem a bimbal přirozením před dívkami. Bylo to spíš směšné, tvrdí svědkyně • Pražští policisté pátrají po nemravném cestujícím, který se v metru obnažoval před ženami a dával jim na odiv své pohlavní orgány. Incident se odehrál letos 2. ledna ve stanici Muzeum na lince A. Vyšetřovatelé ale případ zveřejnili až nyní, jelikož se jim zatím nepodařilo hanbáře dopadnout.

Vteřiny před smrtí. Starší muž se utopil ve Vltavě. Nikdo netuší, proč se to stalo • Záhadný případ utonutí devětasedmdesátiletého muže ve Vltavě se snaží objasnit kriminalisté prvního policejního obvodu. Bezvládné tělo staršího muže bylo v řece nalezeno v pátek 16. března. Kriminalisté pátrají po svědcích, spolucestujících zemřelého, kteří se pohybovali kolem půlnoci ze čtvrtka na pátek na zastávce Pobřežní cesta v Praze 4. Pomoci by mohli lidé, kteří s tímto mužem cestovali ve stejnou dobu tramvají č. 17 do Modřan, či v linkovém autobusu č. 190 směrem z Modřan. Kriminalisty především zajímá, jestli muž cestoval sám, nebo ve společnosti dalších osob, jestli s někým v průběhu cesty komunikoval a na jaké zastávce vystoupil. Svědectví by pomohlo zmapovat a zadokumentovat jeho okamžiky těsně před utonutím. [related-post id="5344"] Pokud jste si muže, který je zachycen na záběrech z bezpečnostních kamer, na zastávce nebo v prostředcích MHD všimli, kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158.

Odešel na cigaretu a už se nevrátil. Záhadné zmizení si nikdo neumí vysvětlit • Pražští policisté od včerejška pátrají po cizinci, který okolo půl čtvrté ráno odešel z hotelu v Praze 8 na cigaretu a už se nevrátil. „Jedná se o turistu z Rumunska, který je v Praze se svojí sestrou na poznávacím zájezdu. V tuto chvíli nemůžeme vyloučit ani to, že se mohl stát obětí trestného činu,“ informuje mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Hledaný muž je 160 cm vysoký, má střední postavu, bílou pleť, hnědé oči a krátké šedé vlasy. Naposledy byl oblečený do modrých tříčtvrtečních kraťasů a khaki bundy. Na nohou měl šedé tenisky a přes rameno tašku modré barvy. Jestliže jste muže viděli, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

VIDEO: Kapsář okradl muže v kavárně o dvacet tisíc korun • Kriminalisté pátrají po muži, který je podezřelý z kapesní krádeže v obchodním centru v Praze 4. Neznámý muž s ženou přišli do kavárny v OC Arkády Pankrác a vyhlédli si muže, který si nechal bundu přehozenou přes židli. Podezřelý si přisedl zády a skrze svou bundu poškozenému odcizil peněženku s doklady, ve které se nacházelo dvacet tisíc korun.. Celou krádež zachytila kamera. Policisté žádají všechny, kdo podezřelého muže a ženu poznávají, aby se ozvali na linku 158. Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisté zároveň upozorňují na to, aby si lidé v takto odložených svršcích nenechávali nic cenného. Jak je vidět i z tohoto případu, nikdy nevíte, co se vám děje za zády.

Policie zahájila trestní stíhání třiceti politiků z bývalého vedení Prahy 1 • Policisté zahájili trestní stíhání proti některým bývalým i současným zastupitelům a pracovníkům Městské části Praha 1 kvůli podezřelému prodeji městských bytů.

Zloději v restauraci ukradli z bundy přes 10 tisíc korun. Policie prosí veřejnost o pomoc • Pražští kriminalisté od poloviny prosince minulého roku pátrají po dvou mužích, kteří v restauraci ve Veselské ulici v Letňanech odcizili z bundy peněženku s hotovostí.

Neznámý útočník brutálně zmlátil cestujícího v metru. Pátrá po něm policie • Pražští kriminalisté vyšetřují bezdůvodné brutální napadení cestujícího v pražském metru. K incidentu došlo začátkem září ve stanici Skalka na lince A. Policistům se dosud nepodařilo útočníka vypátrat, a proto se nyní obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc.

Pražané v ohrožení. Smrtelně nebezpečný had je na útěku • Pražská policie od úterního večera intenzivně pátrá po smrtelně jedovaté mambě zelené. Naposledy byl její výskyt zaznamenán v jednom z pronajatých bytů ulici V Bokách v Hlubočepích.

Strážník odvedl stařenku za ruku domů. Dojemná fotka je hitem internetu • Na sociálních sítích koluje od dnešního rána dojemná fotografie z pražské Kavalírky. Je na ní zachycen strážník městské policie, jak pomáhá stařence s nákupem při cestě domů. Strážník dovedl stařenku za ruku až ke dveřím jejího domova, aby na namoklém chodníku neupadla a neublížila si. Fotografii zveřejnil na Facebooku Michael Terech s komentářem: „Většinu času nemám důvod chválit Městskou policii v Praze. Dnes je ale konečně vidím pomáhat a chránit! Pokud tam mají nějaké bonusy, strážník na Kavalírce si je dnes ráno zasloužil.“ [gallery size="full" columns="1" ids="12230"] Mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová pro server Blesk.cz uvedla, že 37letý strážník Honza pracuje u městské policie čtyři roky. Ženu zná od vidění, protože se v oblasti Kavalírky pravidelně se potkávají. Fotografie se stala okamžitě hitem internetu. Za necelých 12 hodin od zveřejnění už má na Facebooku více než dva tisíce lajků.

Ve Vltavě našli mrtvé tělo. Byl to ztracený keškař • Pražští policisté v pátek odpoledne vyjížděli na Slovanský ostrov v centru Prahy k ohlášenému nálezu lidského těla. Mluvčí policie následně potvrdil, že se jedná o pohřešovaného hledače kešek. „Půl hodiny po poledni přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o nálezu utonulého poblíž Slovanského ostrova. Na místo kromě policistů vyrazili i kriminalisté z výjezdové skupiny a z útvaru pátrání, kdy začali provádět veškeré nezbytné úkony v rámci zadokumentování nálezu a ztotožnění zemřelého. Krátce před 16. hodinou bylo definitivně potvrzeno, že řeka vynesla na břeh skutečně tělo 28letého muže, pohřešovaného v souvislosti se sobotní nešťastnou událostí v Motolském potoku,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Pražští kriminalisté potvrdili totožnost muže nalezeného v pátek po poledni u Slovanského ostrova. Více zde:https://t.co/HkzloQ75bM pic.twitter.com/Qq3WmJNZap

VIDEO: V centru Prahy se plazil obrovský hroznýš. Ukryl se do podvozku auta • Pražští strážníci pomáhali při odchytu hada, který se zamotal do podvozku osobního vozu. Pracovníci odchytové službě zvíře po vyproštění odvezli do útulku.

OBRAZEM: Bouračka v centru Prahy. Policistům z hořícího auta pomáhali kolemjdoucí • V sobotu krátce po půl osmé ráno vyjížděly všechny složky Integrovaného záchranného systému do Ječné ulice v Praze 2, kde došlo ke střetu dvou osobních motorových vozidel, z nichž jedno bylo policejní. To v důsledku střetu skončilo na přilehlém chodníku a začalo hořet. Policistům z hořícího vozu pomohli kolemjdoucí, řidičku z druhého vozu museli vyprostit přivolaní hasiči. Ti rovněž zajistili místo události proti požáru a předali ho dopravním policistům. Všichni účastníci nehody skončili v péči záchranářů. Prvotní informace ukazují, že policisté jeli se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením na tísňové volání. Okolnosti celé dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem dalšího vyšetřování. [gallery size="full" columns="1" ids="9779,9778,9780"]