OBRAZEM: Staromák přivítal Ester Ledeckou a další úspěšné české olympioniky

ZprávyPražskýDEN.cz26. února 20181 minuta čtení

Foto: kratoluc, Instagram.com

Česká olympisjká výprava se vrátila z korejského Pchjongčchangu. Letoun s našimi reprezentanty dosedl na pražském Letišti Václava Havla krátce po půl druhé odpoledne.

V 15 hodin odstartovalo slavnostní přivítání na Staroměstském náměstí. Podívejte se, jak to na místě vypadalo.

#ester #esterledecka #oldtownsquare #staromak #olympiada #zlatamedaile #olympics #olympicsgames #olympicgames #olympicgames2018 #zimniolympijskehry #ledecka #superg #prague #praha #pictureoftheday #staromestskenamesti #zoh #zoh2018 #czechrepublic #cesi #fandime #snowboarding

Příspěvek sdílený Jakub Moravec (@jakubmoravec.cz),

Nepřehlédněte

Muž vysosal z cizího účtu 15 tisíc korun. Stačila jednoduchá finta • Pražští policisté pátrají po muži, který při výběru z bankomatu použil cizí debetní kartu. Z účtu oběti ukradl 15 tisíc korun. Bezpečnostní kamery ho zachytily na Karlově náměstí přímo při činu.

Staroměstská tržnice na svou rekonstrukci stále čeká • Projektu rekonstrukce pražské Staroměstské tržnice jako by nebylo přáno. Konečné rozhodnutí o vítězi tendru na stavební práce bylo 5. října radou města opět odloženo na neurčito. Radním se mimo jiné nelíbilo, že celková cena projektu vystoupala oproti původně avizované částce o dalších téměř 70 milionů na konečných 429 milionů. Magistrát má v záloze připravený koncepční dokument, který stanoví, jak by zrekonstruovaná památka měla vypadat, i podrobná pravidla pro využití jejích prostor. Ty přijdou na přetřes v navazujícím výběru provozovatele. Jaké plány magistrát s tržnicí má? 

Vánoční strom pro Staroměstské náměstí letos pochází z Libereckého kraje • Staroměstské náměstí v Praze letos ozdobí během adventu urostlý smrk z Libereckého kraje. Vyrostl na soukromém pozemku v obci Rynoltice mezi Ještědským hřbetem a Lužickými horami. Organizátoři ho vybrali z téměř tří desítek stromů, které doporučila veřejnost.

Nová mlžítka v centru Prahy osvěžují kolemjdoucí a snižují teplotu v okolí • Pražané i návštěvníci metropole se mohou v parných dnech ochladit u nových mlžítek, které se nacházejí v centru města. V rámci pilotního projektu je tam naistalovaly Pražské vodovody a kanalizace ve spolupráci s Pražskou vodohospodářskou společností.

Nová podoba Mariánského náměstí schválena. Oprava začne do dvou let • Pražští radní schválili novou podobu Mariánského náměstí. Návrh připravilo architektonické studio Xtopix. Projekt počítá s úpravou samotného náměstí, ale i okolních ulic a náměstí Franze Kafky.

IKEA na Václavském náměstí otevřela. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř • Dnes přesně v 9 hodin ráno se poprvé otevřely dveře prvního pop-up studia společnosti IKEA v Česku. Zajímá vás, jak to vypadá uvnitř?

Tragédie v OC Palladium. Muž nepřežil pád z druhého patra • V obchodním centru Palladium na Náměstí Republiky v Praze došlo v sobotu odpoledne k tragédii. Mladý muž se zřítil z výšky a na místě podlehl těžkým zraněním.

OC Palladium funguje od roku 2007.

Schváleno. Rekonstrukce Malostranského náměstí začne na jaře • Rekonstrukci Malostranského náměstí provede společnost Gardenline. Vítěze výběrového řízení dnes schválili pražští radní. Projekt revitalizace již má stavební povolení. Stavební práce by proto mohly začít na jaře příštího roku.

Policie zahájila trestní stíhání třiceti politiků z bývalého vedení Prahy 1 • Policisté zahájili trestní stíhání proti některým bývalým i současným zastupitelům a pracovníkům Městské části Praha 1 kvůli podezřelému prodeji městských bytů.

Staroměstské náměstí ozdobí smrk z Kamenného Přívozu • Osmnáctimetrový smrk ztepilý, který čtyřicet let rostl na soukromém pozemku v obci Kamenný Přívoz, bude o letošních Vánocích zdobit pražské Staroměstské náměstí. Jeho kácení, převoz i zdobení letos poprvé zajišťuje městská společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP). Strom do hlavního města již dorazil. Jeho dekorování bude dokončeno v pátek.

Velikonoční trhy v centru Prahy odstartují na konci března • Centrum Prahy se již brzy převlékne do jarního hávu. Tradiční velikonoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí i na náměstí Republiky odstartují 28. března.

Staroměstská radnice znovu otevírá a láká na poloviční vstupné • V pondělí 11. května v 11 hodin se po dvouměsíční pauze znovu otevře Staroměstská radnice. Na všechny druhy vstupného platí až do dovolání sleva 50 procent. Od 25. května navíc budou zájemci moci po předchozí objednávce využít komentovaných prohlídek objektu.

Staroměstská radnice v Praze patří mezi vyhledávání cíle turistů.

Vánoční trhy v Praze se neuskuteční. Strom na náměstí ale bude • Tradiční vánoční trhy na Staroměstském náměstí, Václavském náměstí a na náměstí Republiky se letos kvůli pandemii koronaviru konat nebudou. Jejich organizátor se na tom dohodl se zástupci vedení města. Vánoční atmosféru bude v srdci Staroměstského náměstí připomínat pouze strom, který letos přijede ze středních Čech.

Velikonoční trhy v centru Prahy začínají tuto sobotu • Centrum hlavního města se převlékne do jarního. Poprvé se výrazně odliší Staroměstské a Václavské náměstí. Tradiční trhy tu začnou v sobotu 6. dubna a potrvají do neděle 28. dubna 2019. Do Prahy přinesou barvy, veselé motivy v originálních dekoracích a záplavu živých květin.

Rozsvícení vánočního stromu uvidí Pražané pouze na videu • Kvůli aktuální pandemii koronaviru se v letošním roce slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí neuskuteční. Pražané přesto o tuto událost nepřijdou. Video z události bude k vidění na sociálních sítích.

Vánoční strom pro Prahu připraven. Osud letošních trhů ale nejistý • Staroměstské náměstí v Praze by letos o Vánocích mohl ozdobit strom ze středních Čech. Smrk ztepilý, který vyrostl nedaleko Jílového u Prahy na soukromém pozemku, vzešel z tipů od veřejnosti. Stále však není jisté, jestli se letošní vánoční trhy vůbec uskuteční.

FOTOREPORT: Konec ostudy! Okolí Národního muzea se začíná měnit. Hotovo bude už letos • Rada hl. m. Prahy dnes schválila kroky vedoucí ke zpříjemnění okolí Národního muzea. Hlavní úpravy čekají prostor mezi historickou a novou budovou Národního muzea. Dále se plánuje nové napojení na tramvajovou trať ve Vinohradské a Škrétově ulici. Změny proběhnou ještě letos. Podklad pro celkovou vizi okolí Národního muzea vypracoval Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR Praha).

Konec jedné velké pražské ostudy.

Praha přivítá české olympioniky na Staroměstském náměstí. Dorazí i Ester Ledecká • Staroměstské náměstí se stane jako již tradičně dějištěm přivítání a oslav úspěšných českých sportovců. Fanoušci zde budou moci přivítat naše úspěšné olympioniky ze Zimních olympijských her v Pchjongčchangu v čele s dvojnásobnou zlatou medailistkou Ester Ledeckou. Slavnostní akce s bohatým doprovodným programem začne v pondělí 26. února v 15 hodin, slavnostní příjezd olympioniků se očekává kolem 17. hodiny. Na Staroměstské náměstí bude instalováno pódium velkoplošná LED obrazovka. Naši úspěšní reprezentanti, v čele s olympijskou vítězkou Ester Ledeckou a dalšími medailisty, dorazí na Staroměstské náměstí bezprostředně po svém příletu, přímo z pražského letiště. Slavnostní odpoledne doprovodí hudba, mluvené slovo a přímé reportážní vstupy. Moderátorem akce bude Libor Bouček. Instalace pódia a velkoplošné obrazovky začne v neděli ráno. [related-post id="6134"] [related-post id="6125"]

Bývalé vedení Prahy 1 nakupovalo nábytek za 28 milionů. Podle ÚOHS v rozporu se zákonem • Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v půlce ledna uložil Praze 1 tři pokuty v souhrnné výši 270 000 korun za nákupy kancelářského nábytku v období let 2013-2015. Obchod totiž údajně proběhl v rozporu se zákonem. Podněty na ÚOHS v této věci podávali v půlce roku 2018 Piráti, kteří též v kauze podali trestní oznámení.

Praha 1 nakoupila nábytek za 28 milionů korun (ilustrační foto).

Archeologové hlásí několik zásadních objevů v centru Prahy • Muzeum hlavního města Prahy v těchto dnech dokončuje v historickém jádru Prahy dva ojedinělé záchranné archeologické výzkumy, a to na Starém a Novém Městě. Nejzásadnějším objevem je Valentinská brána v Křižovnické ulici, kde se díky dendrochronologii podařilo určit dataci stavby brány. Také výsledky výzkumu na Václavském náměstí patří k unikátním.